Editura Litera va oferi 10.000 de cărți de Ziua Mondială a Cărții

0
155
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Litera sărbătorește miercuri, 23 aprilie, Ziua Mondială a Cărții prin cea de-a doua ediție a evenimentului “Noaptea Cărților deschise”, ocazie cu care, la 25 de ani de la înființare, editura va oferi în Piața Universității din Capitală 10.000 de cărți și de flori de primăvară.

Ziua Mondială a Cărții“Ne dorim să încurajăm lectura cu orice ocazie și în orice fel posibil. Iar cel mai eficient mod și cel mai frumos este acela de a dărui o carte. De Ziua Mondială a Cărții dăruim 10.000 de volume și sperăm ca ele să ajungă în bibliotecile a 10.000 de cititori pasionați”, informează Editura Litera într-un comunicat transmis AGERPRES.

Volumele oferite gratuit fac parte din colecțiile consacrate ale Editurii Litera: Biblioteca pentru toți copiii, Bestseller internațional, Biblioteca pentru toți, Mari interpreți de jazz și blues, Mari Compozitori, Biografii, Cronica ilustrată a omenirii, Alma — Iubiri de poveste, Disney, Tom & Jerry, Thriller, Marvel etc.

Data de 23 aprilie este o zi simbolică pentru literatura universală: în această zi, în anul 1616, au murit Miguel de Cervantes și William Shakespeare. În alți ani, dar la aceeași dată, au murit sau s-au născut scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.

Pornind de la aceste considerente, în anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor.

Ei aduc astfel un tribut tuturor scriitorilor și, în același timp, pentru a-i încuraja pe toți, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.

Ideea acestei celebrări este legată și de o tradiție catalană: pe 23 aprilie, ziua onomastică a patronului catalan Sant Jordi (Sfântul Gheorghe), bărbaților li se dăruiesc cărți, iar femeilor, trandafiri roșii.

În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. În cei 25 de ani de existență, Litera a editat peste 4.000 de titluri, într-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here