Ziua Mondială a Cercetașilor

0
179
Ziua Mondială a Cercetașilor
Ziua Mondială a Cercetașilor

În fiecare an, pe 22 februarie, se sărbătorește Ziua Mondială a Cercetașilor, prin care se marchează activitatea cercetașilor și ghizilor specifică țărilor și culturii în care aceștia trăiesc.

Data reprezintă ziua de naștere a ofițerului britanic Robert Baden-Powell, inițiatorul mișcării de cercetași. Cariera militară pe care a urmat-o l-a dus prin toate colțurile Imperiului Britanic, informează Agerpres.

Experiențele, pe care le-a trăit, l-au făcut să scrie peste 30 de cărți. În 1903, la întoarcerea sa din Africa, a constatat că manualul său de instruire militară „Aids to Scouting” a devenit un best-seller și a fost folosit de către profesori și organizațiile de tineret.

Încurajat de prietenul său, William Alexander Smith, Baden-Powell a decis să rescrie volumul adaptându-l pentru acțiunile desfășurate de tineri. În august 1907, a organizat o tabără pe insula Brownsea pentru a-și testa ideile. A fost considerată prima tabără de cercetași, la ea participând 20 de tineri.

Prima sa carte despre mișcarea cercetașilor „Scouting for Boys” a fost publicată în șase ediții, în 1908, și s-a vândut în aproximativ 150 de milioane de exemplare, devenind a patra carte best-seller a secolului al XX-lea.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.