Ziua Mondială a Cercetașilor

0
61
Translate in

cercetasiÎn fiecare an, pe 22 februarie, se sărbătorește Ziua Mondială a Cercetașilor, prin care se marchează activitatea cercetașilor și ghizilor specifică țărilor și culturii în care aceștia trăiesc.

Data reprezintă ziua de naștere a ofițerului britanic Robert Baden-Powell, inițiatorul mișcării de cercetași. Cariera militară pe care a urmat-o l-a dus prin toate colțurile Imperiului Britanic, informează Agerpres.

Experiențele, pe care le-a trăit, l-au făcut să scrie peste 30 de cărți. În 1903, la întoarcerea sa din Africa, a constatat că manualul său de instruire militară “Aids to Scouting” a devenit un best-seller și a fost folosit de către profesori și organizațiile de tineret.

x38cs74kj6155204Încurajat de prietenul său, William Alexander Smith, Baden-Powell a decis să rescrie volumul adaptându-l pentru acțiunile desfășurate de tineri. În august 1907, a organizat o tabără pe insula Brownsea pentru a-și testa ideile. A fost considerată prima tabără de cercetași, la ea participând 20 de tineri.

Prima sa carte despre mișcarea cercetașilor “Scouting for Boys” a fost publicată în șase ediții, în 1908, și s-a vândut în aproximativ 150 de milioane de exemplare, devenind a patra carte best-seller a secolului al XX-lea.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here