Ziua internațională a energiei eoliene

0
152

Energia Eoliana si obtinerea energiei pure

Energia Eoliana- Tot mai multe voci ne informează asupra reducerii poluării cauzate de producerea energiei din arderea combustibililor fosili. Astfel, la data de 15 iunie este celebrată Ziua Internațională a Energiei Eoliene. În această zi, mai mult ca oricând, este esențial să informăm populația cu privire la modalitatea “pură” de obținere a energiei.

eolianaPotrivit www.ewea.org, în prezent, energia eoliană reprezintă la nivel mondial unul dintre sectoarelor industriale cu cea mai rapidă creștere. În 2014, investițiile din acest sector s-au ridicat la aproximativ 100 miliarde dolari.

Fermele eoliene sunt în funcțiune în peste 80 de țări, iar sursele nepoluante și regenerabile sunt cele ce stau la baza producerii de energie.

Conform Agerpres, mii de persoane sunt implicate în producția de energie eoliană, dar, în același timp, pentru foarte mulți energia eoliană este un mister.

Excursii la ferme eoliene

În data de 15 iunie, în sfera publică se desfășoară multiple evenimente de la excursii de familie și vizite la ferme eoliene, la seminarii cu participarea experților și personalităților marcante din industrie, pentru a afla cât mai multe informații și pentru a sprijini acest mod de producere a energiei.

În țările membre ale UE, industria eoliană instalată, la nivelul anului 2014, avea o capacitate suficientă pentru a satisface 10,2% din consumul de energie electrică al țărilor membre UE, echivalentul necesar pentru 73 milioane de gospodării, potrivit www.ewea.org/statistics.

Spre surprinderea noastră, România este situată pe locul 10 în Uniunea Europeană din punct de vedere al producției de energie eoliană.

Asociația Europeană a Energiei Eoliene (EWEA) și Consiliul Mondial pentru Energie Eoliană (GWEC) coordonează marcarea Zilei internaționale a energiei eoliene printr-o rețea de parteneri. De la lansarea din 2007, ziua dedicată energiei eoliene a cunoscut o creștere a popularității, trezind interesul atât al oamenilor simpli, cât și al specialiștilor în domeniu, potrivit www.ewea.org.

Până în anul 2020, industria energiei eoliene din Uniunea Europeană se va dubla, se arată într-un studiu recent al Asociației Europene pentru Energie Eoliană.

Un număr de aproximativ 330.000 de locuri de muncă poate asigura industria energiei eoliene, la nivel european. Acesta este și unul dintre motivele, pentru care tot mai multe companii își manifestă dorința de a investi în această direcție.

Alexandra G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here