“Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, la Teatrul Naţional

0
130

IMG_3049-575x383Piesa “Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru, un spectacol despre tineri, despre implicarea politică şi socială, despre naivitate şi principii, va avea o nouă reprezentaţie vineri la Sala Mică a Teatrului Naţional din Bucureşti, informează un comunicat de presă.

“‘Ziua în care nu se cumpără nimic’ este un spectacol proaspăt, care ia pulsul generaţiei tinere, într-un mod curajos şi asumat. Încărcat de mesaje esenţiale desprinse din scena socială, politică şi economică actuală, ‘Ziua în care nu se cumpără nimic’ vorbeşte despre schimbarea care începe de la individ, făcând apel la umor (fără a aluneca în sarcasm), la activism (fără a împinge spre extremism) şi la soluţii artistice contemporane, efervescente, de sunet, decor şi design”, se arată în prezentarea spectacolului.

Din distribuţie fac parte Simona Cuciurianu, Cristina Găvruş, Ilinca Hărnuţ, Rolando Matsangos, Emil Măndănac, Andrei Morariu, Olivia Niţă.

Piesa este o coproducţie ProDrama, TNB, Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava” şi este un proiect finanţat de ARCUB – Artă şi Cultură Bucureşti, prin programul “Bucureşti 555”.

Spectacolul este inclus în programul “9G la TNB”, derulat prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”, şi se adresează tinerilor creatori de teatru. Programul 9G se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti.

În urma unui concurs de proiecte, la care au fost înscrise 42 de titluri, echipa de selecţie (Ilinca Tomoroveanu, Cristiana Gavrilă, Maşa Dinescu şi Violeta Popa) a reţinut şapte dintre ele pentru a intra în repetiţii – “Copii de aruncat”, după romanul lui Ryu Murakami, dramatizat şi regizat de Doru Drăgoi; “ActOrchestra – teatru muzical care nu e musical”, regia Horia Suru; “DISTOPIE. shakespeare. REMIX”, regia Catinca Drăgănescu; “Dragoste în patru tablouri” de Lukas Barfuss, în regia Elenei Morar; “Organic” după “Inutil” de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri; “Piesă pentru frate şi soră” de Tennessee Williams, în regia lui Iris Spiridon; “Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here