Accepți una dintre aceste 10 provocări? | Beneficii probabile

0
181

o zi fără

O zi fără… – Ce poți să faci și ce nu.

1. Poți trăi fără telefonul mobil măcar o singură zi?

Telefoanele mobile folosesc microunde pentru a comunica între ele. Dacă vorbeşti foarte mult la telefonul mobil, se poate spune că îţi “găteşti creierul”.

Atunci când sunăm pe cineva de pe telefonul mobil acesta emite undeva între 1,9 şi 3 GHz (Giga-Herti) ca să se conecteze cu antenă de telefonie mobilă. Acest lucru înseamnă că telefonul tău emite între 1.900.000.000 şi 3.000.000.000 de vibraţii pe secundă. Aceste vibraţii pătrund în tot corpul nostru, în fiecare celulă, în special însă în zona capului, a creierului.

Dacă nu avem un handsfree sau o pereche de căşti, putem reduce această cantitate de iradiere cu aproximativ 50% dacă ţinem telefonul în mâna la distanţă de corp până când interlocutorul va răspunde la telefon şi abia atunci să ducem telefonul la ureche.

Putem însă să reducem cu 100% radierea dacă nu vorbim deloc la telefon, măcar pentru o zi.

Beneficii: Hai să spunem doar că le dăm celulelor nervoase o binemeritată pauză de la radiaţii, cu toate că implicaţiile de sănătate sunt mult mai mari

2. Poți măcar pentru o zi să nu judeci pe nimeni sau vreo situaţie?

Atunci când evaluezi sau analizezi în mod constant creezi multe turbulenţe în dialogul intern. Acţiunea de a nu judeca crează linişte în minte.

Beneficiu: Mintea ta este mai liniştită. O minte liniştită este o unealtă foarte puternică şi plină de creativitate.

3. Poți trăi fără televizor măcar pentru o zi?

Majoritatea dintre noi avem peste 100 de programe TV.  De multe ori este dificil să ne îndepărtăm de televizor. Mai rău,  cred că mulţi dintre noi ne dorim să avem mai multe ecrane pentru a vedea mai multe canale în acelaşi timp. Filme, ştiri, sport, muzică, etc. oferta este foarte generoasă.

Beneficii: Blochezi toate ştirile şi imaginile negative şi îţi poţi folosi timpul într-un mod mult mai productiv. Poţi face mai multă mişcare. Poţi să îţi trăieşti viaţa în loc să priveşti la alţii cum o fac.

4. Poți mânca numai fructe măcar pentru o singură zi?

Fructele sunt foarte sănătoase, în mod special cele organice, bio sau cum ne place să le spunem, fructele de la ţară. Fructele sunt pline de vitamine şi alte substanţe nutritive, fitochimicale care ne ajută în prevenţia şi reducerea riscului anumitor boli şi afecţiuni.

Beneficii: Pe lângă faptul că acest lucru te poate ajuta să dai jos ceva kilograme, fructele te pot ajuta să te detoxifiezi şi îţi vor da energie şi strălucire.

5. Poți să petreci o zi fără să înjuri?

Acest lucru este dificil, mai ales dacă îţi petreci mult timp în trafic. Nu te enerva şi încearcă să rămâi în control.

Beneficii: Nu te agiţi, nu te stresezi, eviţi conflicetele cu cei din jur, eviţi să fii înjurat la rândul tău, eviţi să emani energie negativă care în primul rând te afectează pe tine la toate nivelele.

6. Poți trăi o zi fără să te machiezi sau să foloseşti produse de îngrijire corporală?

(Poate pentru unii aceasta ar fi o soluţie numai în cazul în care nu ar fi nevoiţi să iasă din casă) Provocarea reală este să faci acest lucru într-o zi ca oricare alta.

Beneficii: Nu numai că îi vei permite pielii tale să respire, însă vei permite corpului tău să se ferească măcar pentru o zi de toate chimicalele dăunătoare pe care le conţin toate aceste produse ce sunt absorbite direct în fluxul sanguin prin piele.

7. Te poți descurca fără maşină/mijloc de transport pentru o singură zi?

Societatea în care trăim este dependentă de maşini, maşini de tot felul şi implicit de petrol. Dar maşinile nu poluează doar aerul, ele sunt şi o cauză a obezităţii şi a lipsei de mişcare. Ne-am obişnuit să mergem peste tot cu maşina. Multe familii au mai multe maşini, câte una pentru fiecare membru. Iar exemplul pe care îl dăm copiilor noştrii ar trebui să fie unul pozitiv, activ. Unul în care maşina este folosită numai în situaţii clare şi de necesitate.

Beneficii: Mai puţină poluare, mai multă mişcare pentru tine şi copiii tăi.

8. Poți să stai o zi fără să fumezi sau să bei alcool?

Ce găsim în ţigări? Acetona – cu care se curăţa oja de pe unghii. Amoniac găsit în produsele de curăţat. Arsenic – o otravă din insecticide. Formaldehida – folosită pentru a conserva cadavrele. Cadmiu – un metal folosit în baterii. Tar, monoxid de carbon.

Beneficii: Mai este nevoie să le scriem?

9. Poți să stai o zi fără să te enervezi?

Orice ar face oricine că să te enerveze încearcă să reacţionezi calm. Ştiu că este mai uşor de spus şi mai greu de făcut. Dar dacă reuşim acest lucru avem numai de câştigat.

Beneficii: Pace şi o minte concentrată. Şanse mici de a fi stresat şi de a face lucruri pe care apoi să le regretăm.

10. Poți să trăieşti o zi fără bani?

Eşti în stare să pleci de acasă fără să ai un ban în buzunar sau o carte de credit? Mulţi dintre noi suntem dependenţi sau foarte atraşi de cumpărături. Însă de multe ori după o serie de cumpărături ne simtitm vinovaţi . Alţii se simt pierduţi, speriaţi dacă pleacă de acasă fără portofel.

Beneficii: Te eliberează. Te scapă de sentimentul de vinovăţie. Îţi dă posibiliatea să fii creativ şi să te descurci fără a avea bani.

Sunt multe lucruri care ne afectează sănătatea, starea de spirit şi viaţa în general. Important este să le conştientizăm şi uşor uşor pas cu pas să le diminuăm şi să le eliminăm complet. De multe ori oamenii au nevoie să fie provocaţi pentru a putea ieşi din zona lor de confort, din zona de rutină în care se simt în siguranţă.

Este însă important ca această provocare să nu fie una care să-i scoată din zona de confort dar să-i ducă într-o zonă de stres. Aşa că lansăm o provocare pentru cine simte o astfel de nevoie. Iar provocarea este pentru o singură zi. Cu timpul această zi se va putea transforma în două zile , apoi în trei şi tot aşa.

Accepţi provocarea ? Eşti în stare să încerci măcar una dacă nu mai multe din aceste provocări pentru o singură zi?

Sursa: viataverdeviu.ro

Citiți și Misterele Terrei. Marile provocări ale științei – Ceasul intern care ne conduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.