”Zece trepte ale pocăinței”- procesiune în lumea spirituală

0
148

zeceDeseori, atunci când dorim să avem parte de un moment de liniște și pace sufletească, ne reculegem de cele mai multe ori într-un loc retras, pentru a ne pune în ordine în gânduri.

Iar dacă lectura este cea care ˈne sare în ajutorˈ, o carte care să ne cufunde în lumea spiritualității divine este cea mai bună alegere.

Astfel, iubitorii literaturii cu caracter religios și nu numai pot păși în lumea spiritualității ortodoxe prin intermediul volumului ”Zece trepte ale pocăinței”, semnat de Arhiepiscopul Ioachim Giosanu.

Conform http://zdbc.ro/, volumul a apărut editura ”Filocalia” și însumează tâlcuiri ale textelor scripturistice din perioada prepascală; în aceeași măsură poartă amprenta consacrată a ierarhul eparhiei Romanului și Bacăului cunoscut în sfera eseisticii religioase datorită cărților ”Creștinismul abia începe” și ”Biserica și transfigurarea timpului”.

Pătrunzând în lumea profundă a spiritualității, cititorii au posibilitatea de a regăsi vechile texte, iar stilul și conținutul “îmbină personalitatea elevată a ierarhului racordat la provocările acestor vremuri, cu fondul duhovnicesc al părintelui ancorat în adevărul de credință dobândit în anii de ucenicie de la școala monahală a mănăstirii Sihăstria, în preajma marilor părinți ai Bisericii din veacul XX”, după cum se arată pe http://zdbc.ro/.

Acest volum este destinat tuturor celor care doresc să fie conectați permanent la învățăturile Sfintei Scripturi.

Menționăm că ”Zece trepte ale pocăinței” se poate găsi  la pangarele bisericilor sau la librăriile de carte religioasă de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here