ZECE moduri prin care poţi să adormi mai repede

0
270

relaxareZECE moduri prin care poţi să adormi mai repede decât te-ai obişnuit…

În toată lumea, insomnia provoacă o mulţime de probleme celor care îşi doresc atât de mult să doarmă, în special după o zi lungă şi obositoare de muncă.

Iată zece moduri prin care poţi adormi mai depede decât te-ai obişnuit până acum, potrivit celor de la brainpages.org:

10. Relaxează-te

Dacă musculatura ta este tensionată, mintea îţi este în alertă şi poziţia în care încerci să adormi nu este cea mai comfortabila există şanse mici ca tu să poţi adormi foarte repede. Uită problemele zilelor trecute şi de problemele viitoare, concentrează-ţi atenţia pe momentul prezent. Ce este cel mai important în acel moment este să poţi adormi pentru a te odihni. Permite-i somnului să vină relaxându-te.

9. Exerciţii de respiraţie

Exerciţiile de respiraţie nu numai că te ajuta să-i distragi atenţia minţii de la probleme, dar este şi o foarte bună meditaţie şi o metodă excelenta prin care îţi poţi calma sistemul nervos central. De o mare importanţă este respiraţia abdominală. Inspiră timp de trei secunde şi expiră timp de trei secunde. Aminteşte-ţi constant să te concentrezi pe respiraţie şi nu pe grijile vieţii zilnice.

8. Stinge lumina

Asigură-te că nu uiţi veioza aprinsă în cazul în care ai citit ceva înainte de culcare. De preferat, în camera ta nu ar trebui să pătrundă lumina absolut deloc. În cazul în care organismul este expus la lumină înainte de somn, sau în timpul somnului, producţia naturală de melatonină este inhibată.

7. Evită alcoolul

 Acest mit a fost promovat de forţele militare, care obişnuiau să bea un mic păhărel înainte de culcare. Cu toate că senzaţia provocată de licoarea respectivă te poate face să crezi că vei putea adormi mai repede, lucrurile nu stau chiar aşa. Alcoolul inhibă durata somnului şi calitatea acestuia.

6. Răcoreşte-te

Anumite dovezi sugerează că un mod prin care-ţi poţi trimite organismul în starea necesară pentru a putea adormi, este de a-ţi micşora temperatura corpului.

5. Elimină nicotina

Poate ai impresia că o ţigară în plus înainte de culcare te poate ajuta să te relaxezi dar în acest caz opusul acestui fapt este cel adevărat. Nicotina îţi provoacă insomnii şi tulburări în timpul somnului. În cazul în care nu poţi să te laşi de fumat, evita să fumezi o perioadă de timp înainte de somn.

4. Schimbă-ţi dieta

Schimbarea alimentaţiei are un impact mai mare decât ai crede în ceea ce priveşte durata şi calitatea somnului. Alimentele foarte bogate în magneziu şi în potasiu precum bananele îţi relaxează muşchii şi te pot ajuta să adormi mult mai repede.

În plus, alimentele care conţin triptofan, precum peştele, laptele, iaurtul, seminţele şi alunele,  pot crea acelaşi efect asupra organismului.

3. Închide-ţi telefonul

Cu cine vorbeşti noaptea la telefon? Numai în cazul în care este vorba de o urgenţă, evită să foloseşti telefonul pe durata nopţii. Un studiu japonez  a demonstrat că telefonul este una dintre cauzele care contribuie la degradarea calităţii somnului. De asemenea, evita navigatul pe internet înainte de culcare.

2. Sport

Nu numai că vei beneficia de avantajele asupra siluetei tale, dar te vei putea odihni mult mai bine după ce ai făcut sport. De preferat este să faci sport cu 5-6 ore înainte de ora de culcare şi nu cu mai puţin de trei ore înainte de ora de culcare, deoarece îţi poate cauza greutăţi atunci când vei încerca să adormi.

1. Elimină cafeina

Cafeina este foarte celebră datorită plusului de energie pe care ni-l oferă. Un studiu a arătat că printre  efectele negative ale cafeinei se număra lipsa calităţii somnului şi a profunzimii acestuia. Poţi consuma cafea fără probleme dar, dimineaţa, asta în cazul în care îţi doreşti să adormi noaptea.

Sursa: caplimpede.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.