Zâmbetul este lumină, zâmbetul este iubire (II)

0
2093

zâmbetulDe zâmbetul nostru se poate bucura orişicine

Să încercăm să zâmbim şi prietenului şi duşmanului şi celui din familia noastră şi vecinului şi colegului şi străinului care îşi aţinteşte o clipă ochii spre noi! Să încercăm să zâmbim generos şi sincer şi unui copilaş şi unui bătrân şi unui cerşetor şi unui bogat şi unui român şi unui rom! Să zâmbim şi când privim icoana unui Sfânt drag sau a Măicuţei Sfinte sau a Mântuitorului Hristos! Să mângâiem cu drag icoanele, să le zâmbim ca şi cum am zâmbi unor persoane dragi sufletului nostru şi să spunem: Vă iubim, vă mulţumim că ne ajutaţi să avem mereu zâmbetul pe buze, să avem mereu sufletele pline de bucurie şi lumină!

E atât de uşor să zâmbim

E aşa de uşor să avem mereu un zâmbet pe chip şi în inimă şi să aducem astfel bucurii în sufletele persoanelor din jurul nostru. E atât de uşor să zâmbim, dar din păcate suntem aşa de zgârciţi cu zâmbetele noastre. Uneori preferăm să fim trişti, îngânduraţi, oameni cu chipuri crispate şi nu conştientizăm, că omul care zâmbeşte des şi care oferă cu generozitate zâmbetele sale necondiţionate, e un om care îşi iubeşte semenii, care doreşte ca lumea în care trăieşte să fie o lume veselă, o lume plină de nădejde, de speranţă, de bucurie, de prietenie.

Omul zâmbitor e un om cu suflet de copil, care iubeşte şi preţuieşte viaţa ca dar de la Dumnezeu, care doreşte ca toţi din jurul său să fie fericiţi şi bucuroşi sufleteşte. Nu e greu să zâmbim, dar nu vrem să o facem, din cauză că ne-am obişnuit să ne plângem de tot şi de toate, din cauză că nimic nu ne mai mulţumeşte, fiindcă nu iubim simplitatea şi fiindcă nu mai avem bucuria de a trăi viaţa şi cu bune şi cu rele, fiindcă ne ridicăm ştacheta fericirii prea sus, ca să nu o putem atinge, fiindcă nu lăsăm orice clipă a vieţii să ne iubească, fiindcă ne e teamă mereu de ziua de mâine, fiindcă nu avem nădejde la iubirea şi purtarea de grijă a Lui Dumnezeu.

Să zâmbim sincer, nu forţat!

Să zâmbim, dar nu oricum, să zâmbim sincer, nu forţat şi fals să zâmbim necondiţionat, fiindcă aşa simţim, să zâmbim, fiindcă viaţa e frumoasă, e un dar de la Bunul Dumnezeu, să zâmbim chiar dacă azi ne-a fost greu, să zâmbim şi să nădăjduim la mila Bunului Dumnezeu, să nădăjuim că Acesta ne va mai dărui şi ziua de mâine, în care nici nu ştim de unde va răsări soarele, în care nici nu ştim de unde vom primi în dar floarea speranţei şi bucuriei, în care nici nu ştim ce înger cu aripi de iubire şi lumină ne va fi trimis de Bunul Dumnezeu, să ne însoţească pe drumul vieţii şi să ne ocrotească la tot pasul.

Să zâmbim fără nici o mască pe chip şi în suflet, să zâmbim fără falsitate şi viclenie, să zâmbim cu blândeţe şi bunătate, să zâmbim, fiindcă un om zâmbitor e un om mai frumos şi mai luminos decât un om trist şi nefericit!

De ce să mai zâmbim?

Să zâmbim, fiindcă:

Zâmbetul este lumină,

Zâmbetul îți face fața senină,

Zâmbetul este bucurie,

El este iubire.

Zâmbetul este candoare,

Zâmbetul este rază de soare.

Zâmbetul este speranță,

Zâmbetul este viață.

Zâmbetul alină,

Zâmbetul vindecă,

Zâmbetul suferințele alungă,

Zâmbetul e balsam pentru inimă.

Zâmbetul înaripează,

Si mai si înfrumusețează.

El este Har,

Zâmbetul e minunatul dar

Al Bunului Dumnezeu,

Ce vrea să fim bucuroși mereu

Oricât ar fi drumul vieții de greu.

Zâmbetul sincer și curat,

Este frumos și minunat,

Și te face mai bogat

În bunătate și blândețe,

În puritate și nădejde,

În liniște și pace sufletească,

În bucurie sfântă, duhovnicească.

Să zâmbim, să fim candelă de lumină,

Să zâmbim, să facem lumea mai bună!

Să zâmbim, să fim izvor de iubire,

Să zâmbim, să dăruim curaj şi putere,

Să zâmbim, să pansăm orice durere!

Cristina Toma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here