Universitatea din Bucureşti, în primele patru din lume la concursul „Willem Vis”

0
156
Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti (UB) a ajuns şi anul acesta în semifinalele concursului „Willem Vis”, care s-a desfăşurat la Hong Kong în perioada 1-6 aprilie 2014. La prima sa participare, echipa a reuşit să ajungă în semi-finalele fazei de pledoarii. Acest rezultat o plasează în primele patru universităţi la nivel mondial în cadrul competiţiei, potrivit UB.
universitatea-din-bucuresti - Willem VisMembrii echipei care au reuşit să obţină această peformanţă excepţională sunt:

Andreea Armanu, Şerban Dănescu, Ştefan Dinu (pledant), Crina Gealatu, Mihaela Gheorghe, Mihaela Gherghe, Geanina Stîngaciu şi Radu Văleanu (pledant). Echipa a fost antrenată de conf. univ. dr. Răzvan Dincă, av. drd. Raluca Papadima şi av. drd. Vladimir Diaconiţa, se arată într-un comunicat UB. Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internaţional „Willem Vis” este cel mai mare şi cel mai prestigios concurs internaţional de drept privat din lume.

Acesta reuneşte în mod tradiţional reprezentanţi ai celor mai renumite universităţi la nivel mondial. Competiţia cuprinde o versiune desfăşurată anual la Viena (aflată la a 21-a ediţie) şi o versiune desfăşurată anual la Hong Kong (aflată la cea de-a 11-a ediţie).

Echipa a fost antrenată de conf. univ. dr. Răzvan Dincă, av. drd. Raluca Papadima şi av. drd. Vladimir Diaconiţă, se arată într-un comunicat UB. Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internaţional „Willem Vis” este cel mai mare şi cel mai prestigios concurs internaţional de drept privat din lume. Acesta reuneşte în mod tradiţional reprezentanţi ai celor mai renumite universităţi la nivel mondial.

Competiţia cuprinde o versiune desfăşurată anual la Viena (aflată la a 21-a ediţie) şi o versiune desfăşurată anual la Hong Kong (aflată la cea de-a 11-a ediţie).

La faza orală, echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, compusă din studenţii Ştefan Dinu şi Radu Văleanu, a obţinut premiul de semi-finalist la categoria „David Hunter” pentru cea mai bună echipă la rundele de pledoarii, cea mai prestigioasă categorie din cadrul concursului, se arată într-un comunicat UB.

În rundele generale de pledoarii, echipa s-a întâlnit cu patru echipe: Universitatea Paraná (Brazilia), Universitatea Naţională Taiwan (Taiwan), Universitatea Free State (Africa de Sud) şi Universitatea Georgetown (SUA). Pe baza rezultatelor obţinute în rundele generale, echipa s-a calificat în rundele eliminatorii, la care au participat primele 32 de echipe din cele 99 participante la competiţie.

În rundele eliminatorii, studenţii români au ajuns până în faza semi-finalelor.

Ei au intalnit succesiv următoarele echipe: Universitatea La Trobe (Australia); Universitatea New York (SUA); Universitatea Griffith (Australia); Universitatea Amsterdam (Olanda). Finala a fost câştigată de Universitatea Loyola Chicago (SUA).

În plus, studentul Radu Văleanu a obţinut o distincţie individuală la categoria „Neil Kaplan” pentru cel mai bun pledant. Locul 1 la această categorie a fost câştigat de un student de la Facultatea de Drept China-EU (China). La faza scrisă, studenţii români au obţinut o distincţie şi la categoria „Fari Nariman” pentru cel mai bun memoriu pe seama pârâtului. Locul 1 la această categorie a fost câştigat de Facultatea de Drept China-EU (China), mai spun reprezentanţii UB. Echipa Facultăţii de Drept se pregăteşte acum pentru ediţia de la Viena a concursului. Aceasta se va desfăşura în perioada 11-17 aprilie 2014.

Sursa: adev.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.