Walter Isaacson, biograful lui Steve Jobs: Marii inovatori nu sunt lupi solitari

0
188
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

innovators-cover-artMarii inovatori nu sunt lupi solitari, ci oameni care lucrează în echipă, a scris Walter Isaacson, biograful lui Steve Jobs, în noua sa carte “The Innovators”. Volumul prezintă figurile marcante din spatele revoluţiei digitale, informează EFE, preluată de Agerpres.

Marii inovatori contemporani, precum Jobs, creatorii Google, extrovertitul Larry Page sau timidul Sergey Brin, ocupă o mare parte din această carte ce compară dezvoltarea Internetului – o colaborare între guverne, academicieni şi “hackeri” – cu construcţia unei catedrale, în care nu există un singur arhitect, ci o echipă de specialişti.

Inovaţiile din era digitală

“Computerul şi internetul care figurează printre cele mai importante invenţii ale epocii nu s-au născut într-o debara sau într-un garaj de mâna unui inventator solitar… Majoritatea inovaţiilor din era digitală sunt rod al colaborării”, explică Isaacson în cartea sa.

Scriitorul îl dă ca exemplu pe Jobs, care este de obicei amintit pentru calităţile sale de vizionar cu caracter dificil, dar nu şi pentru a fi creat “cea mai loială echipă” de la Silicon Valley.

bio

Succesul îl asigura echipa

Într-un discurs pronunţat la Muzeul de Istorie al Computerului din Mountain View (California), biograful lui Jobs asigură că succesul fondatorului companiei Apple s-a datorat mai ales muncii în echipă. Inovaţiile au nevoie de “echipe, colaboratori şi structuri slab ierarhice, ce caracterizează giganţii tehnologiei din Silicon Valley”, a explicat el.

Cartea lui relatează povestea Adei Lovelace, matematiciană şi scriitoare britanică, fiica poetului Lord Byron care a fost de multe ori considerată primul programator de computere. În opinia sa, Lovelace întruchipează combinaţia perfectă de creativitate, umanitate şi cunoaştere ştiinţifică a căror intersectare generează marile inovaţii ale viitorului.

Porţile imaginaţiei

“O mare parte a inovaţiilor înseamnă să serveşti vin vechi – cărţi, ziare, articole de opinie, cântece, programe de televiziune, filme – în sticle noi digitale”, a mai punctat scriitorul în cartea sa.

Isaacson consideră că noile servicii – platformele şi reţelele sociale – sunt porţi pentru imaginaţia individuală şi creativitatea muncii în echipă

Ana Grama 

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here