Voluntarii din Geoparcul Dinozaurilor primesc certificate internaționale Voluntpass

0
352
Voluntarii din Geoparcul Dinozaurilor
Voluntarii din Geoparcul Dinozaurilor

Voluntarii din Geoparcul Dinozaurilor

Activitatea celor mai buni voluntari din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, ajunși în ultima clasă de liceu, a fost recunoscută oficial. Tinerii au primit, în luna mai 2015, certificatele internaționale de voluntariat Voluntpas.

Manifestarea s-a desfășurat la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din orașul Hațeg, școala la care au studiat.

Voluntarii din Geoparcul Dinozaurilor

Voluntarii au mai primit o diplomă ce atestă activitățile la care au participat și suplimentul de diplomă în care sunt menționate competențele dobândite.

Atât certificatele de voluntariat, cât și diplomele au fost emise de Universitatea din București — administratorul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului.

Voluntarii pentru Geoparc au fost primii care au obținut astfel de certificate cu recunoaștere internațională.

Voluntarii participanți la Geoparc

„Andrei Andreșoi, Daniel Barboni, Ema Bogdan, Andrei Dincă, Larisa Duță, Maria — Cristina Marton, Bogdan Stegărescu și Andra Szakacs — Mikes sunt opt dintre voluntarii care, deși foarte preocupați cu pregătirea pentru examenele de final de liceu, au reușit ca, în mai puțin de un an și jumătate, să strângă, fiecare, sute de ore de voluntariat.

‘Casa Vulcanilor’, ‘Salvăm trecutul pentru viitor’, ‘Crosul Cetății Regale a Hațegului’, amenajarea traseelor tematice și de vizitare către Cetatea Regală a Hațegului și spre ‘Tăul fără fund’ din localitatea Peșteana, sunt doar câteva proiecte dintr-o listă lungă în care s-au implicat voluntarii pentru Geoparc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Geoparcului Dinozaurilor, Adina Popa, citat de Agerpres.

Diplomă de voluntar

Elevii au apreciat că experiența muncii ca voluntar în cadrul Geoparcului a fost una extrem de interesantă, în care ideile pe care le-au avut s-au putut concretiza în proiecte viabile.

Pe măsură ce îndeplinesc numărul de ore de voluntariat, la cerere, vor primi certificate și diplome voluntarii mai noi sau mai vechi ai Geoparcului.

Valea Dinozaurilor

În cadrul evenimentului au fost prezentate și câteva dintre principalele proiecte ce urmează să fie derulate pe teritoriul Geoparcului, cu sprijinul voluntarilor.

Între acestea se numără reamenajarea potecii tematice Valea Dinozaurilor și „Grădina aromată a timpului”. Toate proiectele sunt finanțate de Fundația pentru Parteneriat și o companie privată din România.

Citește și: 

Marea Voluntariadă a școlarilor privind protejarea mediului, gata de start

Medalii de onoare oferite de ISU Suceava voluntarilor din Cornu Luncii

Recife artificiale au fost amplasate în Marea Neagră de voluntari

Manuela Prajea, singurul profesor din România nominalizat la Nobelul pentru educație

Ana Grama

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.