Cartea “Arșinel Arșinel – Și a fost mâna lui Dumnezeu…”, lansată la Gaudeamus

0
98
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

imageResizeVolumul “Arșinel Arșinel – Și a fost mâna lui Dumnezeu…” de Oana Georgescu a fost lansat sâmbătă la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, la standul Editurii All.

“În ultimii ani m-a bântuit gândul ăsta de a aduce în fața dvs, a spectatorilor, a prietenilor, a românilor, ideea unei recunoștințe scrise față de școala de medicină românească trecută printr-o experiență proprie. (…) Am încercat să relatez în carte tot istoricul suferințelor mele. În cartea asta se aduc unele lămuriri și mă simt, într-un fel sau altul, prin apariția cărții, un pic eliberat de datoria de a mă destăinui. Sper să vă facă plăcere să o citiți și vă doresc din suflet sănătate. Credeți-mă că știu ce spun!”, a declarat actorul Alexandru Arșinel, potrivit Agerpres.

“Am avut norocul, între ghilimele, ca în ultimii ani să cunosc câțiva doctori de excepție care au intervenit la modul determinant în viața mea. În viața asta, pe care v-o prezint acum, fața asta pe care o vedeți aici, o puteți vedea și datorită lor, datorită unor intervenții care au fost determinante, capitale, pentru ca eu să supraviețuiesc și m-am simțit dator să vă aduc la cunoștință că avem o școală excepțională de medicină, că avem doctori cărora li s-au oferit nu de puține ori șansa de a lucra în străinătate pe bani foarte mulți, dar ei au rămas aici și își fac datoria și salvează zi de zi oameni ca mine. Eu n-am fost o excepție, am fost poate o excepție din cauză că am un nume cu o anumită notorietate, dar ei ce mi-au făcut mie fac zi de zi, oră de oră, minut de minut, pentru cetățeni ca dvs, ca alții, oriunde, făcându-i să poată supraviețui”, a spus Alexandru Arșinel.

Oana Georgescu, autorul cărții, a afirmat la lansare că volumul este și un “omagiu adus școlii române de medicină” și în special “unor nume mari ale medicinii românești. Ea a spus că Arșinel și-a dorit foarte mult ca oamenii să-l cunoască “nu doar ca pe actorul de teatru și de film, artistul și interpretul, directorul de teatru, ci așa, ca pe un om ca toți oamenii”.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here