Voltaj, înainte de plecarea la Eurovision: O să încercăm să construim o punte între românii plecaţi dincolo de graniţe şi românii rămaşi aici

0
223
voltajCălin Goia, solistul trupei Voltaj, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe organizate înainte de plecarea la Viena, la Eurovision, că trupa va încerca, la competiţia cântecului european, să construiască „o punte între românii plecaţi dincolo de graniţe şi românii rămaşi aici”. Voltaj reprezintă România la Eurovision, cu piesa „De la capăt”; este o piesa dedicată copiilor români lăsaţi în ţară de părinţii care pleacă să lucreze în străinătate.

„O să plecăm la Viena şi o să încercăm să construim o punte între românii plecaţi dincolo de graniţe şi românii rămaşi aici, mai ales între copiii rămaşi aici şi părinţii lor de dincolo de graniţe astfel încât să o poată lua de la capăt”, a spus Goia, la conferinţa ce a avut loc la terminalul „Plecări” al Aeroportului „Henri Coandă”, informează Agerpres.

„Acum n-am emoţii. Am avut la Craiova emoţii înainte de urcarea pe scenă, dar acum suntem, cred, mult mai liniştiţi… Cred că şi mai pregătiţi şi acum… Dacă atunci eram în poziţie de favoriţi, unii dintre favoriţi, acum suntem outsideri”, a declarat Călin Goia. El a mărturisit că este încrezător în faptul că piesa Voltaj are un mesaj puternic.

„Sunt multe piese bune, dar nu mai bune decât piesa noastră.”

Sunt puţine mesaje şi cel mai puternic mesaj e mesajul nostru”, a mai declarat Călin Goia, care a adăugat: „singura mea emoţie e în continuare legată de ce vor face cei de la ORF (televiziunea publică austriacă, organizatorul Eurovision 2015 – n.r.), cei care realizează grafica şi celelalte lucruri legate de scenă pentru că primul draft trimis de ei a venit foarte târziu, în data de 3 mai, şi nu a fost conform dorinţelor noastre. Am revenit şi i-am rugat să meargă în direcţia pe care am cerut-o noi şi sperăm că au făcut-o”.

La rândul său, şefa delegaţiei României, Liana Stanciu, a precizat că solistul Voltaj este invitat la evenimentul de caritate „Life Ball” ce are loc la Viena, sâmbătă, explicând că invitaţia la acest eveniment select i-a fost dată „pentru că are un mesaj important pentru zona de caritate şi pentru că are o piesă excepţională”.

Din delegaţia României fac parte, pe lângă membrii Voltaj şi Liana Stanciu; Iuliana Marciuc – producătorul proiectului din partea TVR; Dan Popi – directorul casei de discuri Cat Music; regizorul Cătălin Bugean, producătorii de la Deepside Deejays; Andrei Leonte – care va cânta alături de trupă. De asemenea, cei de la Voltaj au spus că familiile lor vor fi alături de ei la Viena.

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj, va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei.

Ei vor avea numărul 15 de intrare în concurs. Alături de artiştii români, în prima semifinală participă: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.