Cât de importantă este vocea mamei pentru copil

0
306

vocea mameiCreierul bebelușului este mai receptiv atunci când aude vocea mamei decât atunci când aude vocea unui străin. Vocea ei este vitală pentru stimularea mai multor zone ale creierului copilului, susțin cercetătorii de la Universitatea Standford School of Medicine din California.

Studiul realizat de oamenii de știință americani demonstrează că atunci când aude vocea mamei, creierul fătului reacţionează în mod evident, vocea fiind responsabilă pentru simţul auzului, desigur, dar, de asemenea, fiind şi cea care direcţionează emoţiile, ajută la recunoaşterea feţelor sau gestionează funcţiile sociale.

O astfel de activitate cerebrală nu va fi stimulată dacă vocea pe care o aude copilul nu este cea a mamei sale, atrag atenția savanții.

„Multe dintre procesele noastre sociale, lingvistice şi emoţionale sunt învăţate prin ascultarea vocii mamei”, a explicat coordonatorul studiului, Daniel Abrams, profesor de psihiatrie şi ştiinţe comportamentale.

Potrivit experților, vocea mamei a adus un confort emoţional real pentru cei mici, prin  creşterea capacităţii de integrare socială şi de a comunica, deschizând noi perspective, mai ales pentru copiii cu autism.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.