Viorica Cortez, Doctor Honoris Causa al Universității de Arte George Enescu din Iași

0
117

2015_05_18_afis-DHC viorica-cortezMezzosoprana Viorica Cortez a primit, luni, din partea Universității de Arte George Enescu din Iași titlul de Doctor Honoris Causa, pentru întreaga activitate artistică și profesională.

„Cei care frecventau sălile Filarmonicii și Operei din Iași, în anii ’50-’60, melomanii și artiștii Bucureșteni după 1965, publicul marilor teatre mondiale, publicul descoperitor din anii ’90, generațiile tinere de cântăreți, de pasionați ai operei, ai Wikipediei și Youtube-ului de astăzi, pentru toți Viorica Cortez este mezzosoprana născută la Iași, mai târziu cetățean francez, artista cu o carieră internațională grandioasă și cu calități vocale excepționale, cu vocea amplă, năucitoare, cu o întindere enormă, o personalitate impunătoare, de o aliură universală”, a spus în timpul discursului Laudatio prof. Univ. Dr Laura Vasiliu, decanul Facultății de Muzică din cadrul Universității de Arte George Enescu. potrivit Agerpres.

Această ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a deschis manifestările organizate de Universitatea de Arte George Enescu din Iași prilejuite de aniversarea a 155 de ani de învățământ superior artistic modern ieșean.

„Toată viața mea nu am făcut decât să muncesc. Talentul n-ajunge. Mă adresez aici tinerilor. Să știți că dacă aveți talent nu e suficient. La ora actuală se cere foarte mult de la un tânăr. Plecând de pe aceste meleaguri am dus faima școlii noastre de canto în orice colț al lumii, pentru că profesorii pe care i-am avut atât aici, cât și la București au fost pentru mine un far călăuzitor care mi-au pus bazele acestei meserii care nu este ușoară deloc’, a spus mezzosoprana Viorica Cortez.

În perioada 25-31 mai, mezzosoprana Viorica Cortez va susține Master-class de canto, coordonat de dr. Vasilică Stoiciu-Frunză, adresat atât studenților cât și artiștilor teatrului liric.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.