“Vioara lui George Enescu”, în concerte extraordinare la Brașov și București

0
174

646x404 (1)Finalul celei de-a treia ediții a turneului național “Vioara lui George Enescu” va fi marcat luni, la Sala Patria din Brașov, și miercuri la Sala Radio din București, unde va avea loc un concert de gală, informează un comunicat Radio România.

Violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail vor interpreta cu acest prilej trei sonate de Mozart, Beethoven și Lekeu, programul fiind același cu cel al recitalului de la Ateneu, din 1919, susținut de George Enescu și Alfred Alessandrescu.

În finalul serii de gală de la Sala Radio, pe scenă vor urca și cei trei tineri violoniști care au evoluat alături de protagoniști în trei localități rurale din turneu: Mihail Ciprian Reuț (din Suceava), Maria Marica (din Cluj-Napoca), Mircea Dumitrescu (din București). Pentru a-i putea asculta, intrarea la evenimentul din Capitală va fi liberă, pe baza carnetului de elev sau student.

Organizat de Centrul Cultural Media al Radio România împreună cu Asociația Culturală Accendo, turneul național “Vioara lui George Enescu” a inclus mai multe localități, vioara Guarneri del Gesu, care i-a aparținut marelui compozitor și interpret, aflată în patrimoniul Muzeului Național George Enescu, răsunând în parcurile bucureștene, la Tescani, Jurilovca, Săliște, Greci, sau Gura Râului.

Ana Grama 

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here