Vinul Moldovei – “o legendă vie”

0
47
Translate in

În perioada 28 ianuarie-1 februarie 2015, Oficiul Național al Viei și Vinului a fost gazda celei de-a XIV-a ediție a expoziției „Fabricat în Moldova”.

vinPeste 20 de companii vinicole, respectiv 6 producători de divin și brandy vor lua parte în premieră la expoziția mai sus amintită, ne informează site-ul http://diez.md/. În acest sens, vor beneficia de un stand comun, sub numele brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

În prima zi a expoziției, sala de conferințe de la etajul 2 al al Pavilionului Central a fost gazda unei prezentări a seminarului „Vinul Moldovei. O legendă vie – activități și perspective”, susținut de Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

Printre subiectele dezbătute s-au numărat creșterea vizibilității brandului comun „Vinul Moldovei” în Moldova și pe piețele internaționale; desfășurarea unor activități de promovare ale Oficiului Național al Viei și Vinului (comunicare, comerț, B2B, B2C), precum și stimularea exporturilor și inițierea unor parteneriate și sugestii pentru sectorul vitivinicol.

În cadrul acestui seminar și-au făcut apariția și reprezentanți ai următoarelor organizații și instituții: MIEPO, CCI, AGEPI, USAID/CEED, CBI, Filiera Vinului, asociațiile sectoriale, MAIA etc.

Mai mult, în fiecare zi a expoziției, au fost organizate masterclass-uri și degustări cu următoarele tematici:

  • Vinuri din soiuri autohtone (28 ianuarie, ora 15:00);
  • Vinuri din soiuri europene (29 ianuarie, ora 15:00);
  • Vinuri seci VS. vinuri cu conținut de zahăr (30 ianuarie, ora 15:00);
  • Divin – indicații geografice în Moldova (1 februarie, ora 12:00).

Experții din cadrul Școlii Vinului, Elizaveta Breahnă, Sergiu Gălușcă și Constantin Olaru au fost cei ce au susținut prezentări la masterclass-uri.

Vă reamintim că Expoziția „Fabricat în Moldova” s-a desfășurat la Centrul Expozițional Moldexpo din Chișinău.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here