Rețete medicinale – Vin din flori de salcâm

0
2363

salcamSalcâm – Natura e în floare și aroma florilor se împrăștie peste tot. Înfloresc salcâmii, păsările cântă, lumea are o stare de veselie debordantă. Mirosul te îmbată la propriu. Perioada când „înnebunesc salcâmii” este cea mai propice pentru a culege florile şi a le prepara sub diverse forme terapeutice: sirop, ceai sau vin. Vinul de salcâm este indicat în afecţiuni respiratorii (bronşită, astm, pneumonie) şi digestive (gastrită, ulcer, constipaţie, colici, gastrită). Este un remediu bun pentru dureri de cap, insomnie, migrene, depresie sau dureri articulare.

Rețetă de vin de salcâm
  • 1 litru de vin alb
  • 50 g de flori de salcâm

Pentru prepararea acestui vin medicinal se folosesc flori uscate complet şi mărunţite. Se pun la macerat într-o sticlă, împreună cu vinul. Se lasă timp de 10 zile la odihnit timp în care se agită sticla de 2-3 ori pe zi. După această perioadă, vinul se strecoară şi se mai lasă la decantat o săptămână. Partea limpede se strecoară din nou şi se completează cu vin, până la un litru. Vinul de salcâm se păstrează în sticluţe mici, 1 an de zile. Nu este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice, gastrice şi şoferilor.

Salcâmul – rețetă de vin pentru anemici

Ingrediente

  • 1 litru de vin roșu
  • 6 linguri de flori de salcâm

Se înfierbântă vinul pe foc adăugându-se florile de plantă şi se lasă la macerat 1-2 zile. După cele două zile, se strecoară şi se bea câte 1 păhărel mic (50 ml), de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Pentru alte remedii terapeutice accesați rubrica Stil de viață.

 Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.