Victime celebre şi asasinii lor

0
169
King_Jr_Martin_Luther_093.jpg - Victime celebre
Victime celebre

Victime celebre

Politica aduce voturi, uneori bunăstarea oamenilor, dar atrage şi numeroşi duşmani care îi vor morţi pe cei mai influenţi oameni ai istoriei. Cei mai mulţi asasini au folosit de-a lungul timpului o armă (64,9%), apoi o bombă (11,2%), dar şi otrava (7,9%), pentru a~şi pune în aplicare planurile diabolice»

Oameni celebri au fost victime si au murit din cauza nebuniei unora sau a conspiraţiilor cărora le-au căzut victimă, scrie Mandatory.

Martin Luther King

El a ţinut celebrul discurs „I Have a Dream” la vârsta de 34 de ani. A câştigat Premiul Nobel pentru Pace la 35 de ani. Pe 4 aprilie 1968, James Earl May l-a asasinat pe celebrul activist în timp ce stătea la balconul Hotelului Lorraine din Memphis, atunci având vârsta de 39 de ani.

 Yitzak Rabin

Fostul prim-ministru al Israelului a fost asasinat pe 4 noiembrie 1995. Cel care a făcut acest lucru a fost Yigal Amir, un extremist de dreapta. El era furios, pentru că premierul semnase Acordul de la Oslo, prin care se încerca rezolvarea conflictului cu Palestina.

Mahatma Gandhi3 asasinati mathama ghandi

A ajutat India să-şi declare independenţa faţă de Marea Britanie în 1947. A fost împuşcat de Nathuram Godse, un naţionalist hindus. în acel moment, Gandhi se îndrepta spre o platformă pe care dorea să urce pentru o rugăciune în masă.

Fraţii Kennedy

Ambii au fost victime ale asasinatelor asupra cărora încă stăruie misterul. John F. Kennedy a fost ucis de Lee Harvey Oswald, în Texas, în 1963. Robert Kennedy a fost împuşcat de Sirhan Sirhan, la Hotelul Ambassador din Los Angeles, în 1968.

Anwar Sadat

Fostul preşedinte al Egiptului a negociat cu Israelul, acest gest aducându-i Premiul Nobel pentru Pace. Din păcate, comunitatea arabă a început să-l urască. Soldaţii fundamentalişti l-au ucis în data de 6 octombrie 1981.

6 asasinati abraham lincolnAbraham Lincoln

Cel mai celebru preşedinte asasinat a fost ucis la Teatrul Ford, pe 14 aprilie 1865, în timp ce urmărea o piesă de teatru. Numele asasinului este John Wilkes Booth. Evenimentul a avut loc la cinci zile după predarea generalului Robert E. Lee, gest care a pus capăt Războiului Civil.

Iulius Cezar

„Şi tu, Brutus?”, au fost ultimele cuvinte ale lui lulius Cezar sau cel puţin aşa se presupune. Ele au fost adresate bunului său prieten, Marcus Brutus, în clipele asasinatului.

Totul s-a petrecut pe 15 martie, anul 44 î.H. Conducătorul roman a fost înjunghiat de senatori, care credeau că dorea răsturnarea Senatului.

 Franz Ferdinand

Toţi am auzit de numele acestui fost conducător la ora de istorie de la şcoală.

Arhiducele Austriei a fost împuşcat de un naţionalist sârb, în timp ce vizita oraşul Sarajevo, din Bosnia. Totul s-a întâmplat pe 28 iunie 1914, urmarea fiind declanşarea primului război mondial.

Harvey Milk9-asasinati

Primul homosexual ales într-o funcţie publică a fost ucis pe 27 noiembrie 1978 de către Dan White, din San Francisco. Criminalul avusese o funcţie publică, demisionase, dar o dorea înapoi.

Malcolm X

Susţinător al drepturilor omului, acesta a devenit liderul organizaţiei Naţiunea Islamului. A părăsit-o ulterior din cauza diferenţei de opinii şi viziune. Trei membri ai acestui grup l-au ucis pe 21 februarie 1965, în Manhattan, New York.

Benazir Bhutto

Fost prim-ministru al Pakistanului, ea a fost ucisă pe 27 decembrie 2007. Mai întâi, a fost împuşcată de un bărbat, căzând victimă imediat şi unui atac sinucigaş cu bombă. Aceasta candida din partea opoziţiei la alegerile prezidenţiale din 2008.

12-asasinatiJohn Wood

Judecătorul american John H. Wood Jr. a devenit celebru sub numele „Maximum John”, datorită sentinţelor foarte dure pe care le dădea. El a fost primul judecător asasinat în secolul 20, la ordinul unui dealer de droguri care urma să fie judecat de el. Totul s-a petrecut pe 20 mai 1979, la locuinţa sa din San Antonio, Texas (SUA).

Sursa: revista ” Lumea”, nr. 7 /2014

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here