Viața înnoită

Să ne înnoim viaţa

0
251

Să ne înnoim viaţa

Așadar, ne-am îngropat cu El, prin botez, în moarte, pentru ca precum Hristos a înviat din morți prin slava Tatălui, așa și noi întru înnoirea vieții să umblăm. (Romani 6, 4)

lacramioareSă umblăm întru înnoirea vieții! Să ne pătrundem de aceste spuse și să încercăm să înțelegem ce anume trebuie să moară în noi pentru ca viața noastră să se înnoiască așa cum se înnoiește natura la venirea primăverii. Trebuie să moară omul nostru cel vechi (Romani 6, 6), adică omul păcatului – al acelui păcat cu care ne-am născut.

Sămânţa binelui există în fiecare om

În fiecare om există sămânța binelui, ce trebuie să crească și să învingă sămânța păcatului, dar există și scânteia de viață, sămânța binelui, ce trebuie să crească și să învingă sămânța păcatului. Toți cei ce credem în Fiul lui Dumnezeu, care ne-am încredințat Lui, ne înnoim prin însuși acest fapt cu puterea Duhului Celui Sfânt. Tot ceea ce este vechi, tot ceea ce este putred, trebuie să se desprindă de noi. Așadar, să ne rugăm Domnului să ne curețe în așa măsură, încât toate faptele și gândurile noastre păcătoase, care ne împresoară atât de des, să cadă singure.

Să nu mai lăsăm întunericul să ne pătrundă în suflet

Mare întâietate este să umbli întru înnoirea vieții! Să ne folosim, așadar, de ea cu bucurie și să ținem minte că nu mai putem avea nicio părtășie cu viața păcătoasă. Luminați de strălucirea adevărului, să nu mai lăsăm întunericul să ne pătrundă în suflet, ci să năzuim spre și mai mare lumină.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

V-ar mai putea interesa şi:

Deschide ușa inimii

Cele mai frumoase povestiri din Biblie 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.