Esenţa spirituală din alimentaţia sănătoasă

0
318
Adevărata spiritualitate înglobează conştiinţa unicităţii vieţii şi a universului. Pentru a putea păstra legătura noastră cu tot ce ne înconjoară, vizibil, invizibil, perceptibil, imperceptibil, trebuie să ne alimentăm cu hrana care ne înalţă spiritual.

ViaţaNoi nu suntem altceva decât suma celulelor noastre, protoni, neutroni, electroni şi sarcini electrice care circulă între ele. Ba mai mult, nu suntem decât reflexia din oglindă. Ne-am obişnuit, odată cu ştiinţa actuală, să nu luăm în calcul decât ceea ce putem vedea, atinge, măsura, nu şi intangibilul, subtilul, desconsiderat sau prost considerat. Înainte de analizarea conştiinţei, să facm eforturi să furnizăm corpului energia vitală, indispensabilă conştientizării.

Alimentele care conţin cea mai mare cantitate de energie vibratoare sunt cele care sunt consumate chiar în perioada lor de creştere. Este vorba despre nuci şi cereale, germinaţii şi legume-rădăcinoase proaspete. Plantele sălbatice comestibile, în lipsa culturilor biologice rivalizează în de-aproape; aceasta dacă nu sun poluate de om şi dacă sunt consumate imediat după recoltare.

Aceste alimente cu adevărat vii şi crude ne furnizează şi componente esenţiale pentru refacerea capacităţii de comunicare internă şi externă a organismului.

Deoarece întreaga noastră viaţa vibrează la o frecvenţă foarte înaltă, haideţi să experimentăm beneficiile anumitor hormoni bine cunoscuţi: endorfina, dopamina şi serotonina. Ele sunt recunoscute pentru calităţile de a reda buna dispoziţie. În afara efectelor lor pozitive, aceşti hormoni cresc capacitatea noastră de a ne deschide către lumea înconjurătoare şi să împărtăşim puţin din ceea ce suntem.

Acest interschimb benefic favorizează o reciprocitate de bună dispoziţie.  Atunci când spiritualitatea nostră va fi reînălţată prin hrana vie, noi vom putea percepe în mod clar relaţia noastră strânsă cu lumea care ne înconjoară. Aceasta conştiinţă ne oferă o siguranţă şi o viziune expansivă asupra vieţii.

Viaţa constă într-o varietate infinită de posibilităţi excepţionale.

Din păcate, majoritatea se înverşunează fie a nu vedea viaţa aşa cum este ea, fie a-i împiedica pe ceilalţi s-o facă. Aceste piedici capătă forme aparent inofensive: normele sociale transmise din generaţie în generaţie, spirit de turmă nu mai constituie o problemă de ridicat, ci un fapt indiscutabil; glorificarea celor care se conformează regulilor şi a celor care trasează reguli pentru alţii.

Din momentul în care te aventurezi pe cărări bătătorite, presiunea socială pusă pe seama neasumării de responsabilităţi se traduce adeseori prin bătăi de joc, insulte, excluderi… Iată o cauză a frecventelor eşecuri în drumul spre o sănătate exaltantă, graţie hranei vii.

Realitatea rezidă în dovezi.

Cei care au succes şi sunt prosperi sunt piloni flexibili. Ei trăiesc, mai degrabă cu o deschidere excepţională şi o voinţă absolută. Componenta sau esenţa spirituală din alimntaţie reprezintă un spect esenţial al înălţării noastre. Acelasi lucru il face si rugăciunea, meditaţia sau atitudinea noastră. La fel este activitatea fizică şi somnul.

Eliberaţi-vă de presiunile mentale, intelectuale sau emoţionale, care vă vor încetini din drumul spre spiritualitate. Ascultaţi orice voce interioră clară, distinctă şi binefăcătoare; vocea care nu face altceva decât să vă ghideze, odată eliberaţi de opresiunea asupra intelectului.

Încă vă simţiţi intoxicaţi de alimentaţia comercială modernă?

Faceţi o detoxifiere şi vă veţi simţi reînviaţi spiritual: programul „7 zile de Vitalitate” este un bun început. Regimul cu sucuri naturale timp de 10 zile detoxifică în profunzime organismul; urmeaza un regim total de 20 de zile (7 zile de hrană vie; 10 zile de sucuri naturale; apoi din nou 3 zile de hrană vie).

Sursa: crusinesante.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.