”Veșnic tânăr”

0
168

scortisoaraScorțișoara – Doza zilnică de sănătate

Inflamația celulară, de grad redus (subclinică), este principalul vinovat pentru disfuncția celulelor, care conduc la disfuncția organelor, la îmbătrânire și la moarte. Acum sunt create tot mai multe intervenții terapeutice care să contracareze inflamația subclinică, prelungind astfel perioada în care să ne bucurăm de sănătate și o durată de viață lungă. 

Îmbătrânirea celulară                                                                       

Înțelegerea modului în care îmbătrânim la nivelul celulelor ne oferă informațiile de care avem nevoie pentru a întârzia sau chiar inversa acest proces. Astfel, studiile făcute au condus cercetătorii la mitocondrie, element al celulei, responsabilă de producerea intracelulară de energie. Această micuță mitocondrie joacă un rol uriaș în acest proces. Dar, pentru a îndeplini aceasta funcție, ea consumă 90% din oxigenul necesar organelor noastre. Lezarea mitocondriei în timpul arderii intracelulare a nutrienților din hrană în scopul generării de energie (ATP) duce la producerea temuților radicali liberi, responsabili de declanșarea inflamației la nivel celular.

Izvorul tinereții s-ar putea să nu fie mai departe decât următoarea masă. Modul în care anumite elemente și substanțe pot schimba felul în care îmbătrânim mental și tânăr este știut de știința nutrigenomicii. Aceasta cercetează felul în care nutriția afectează exprimarea genelor și a modului în care anumiți nutrienți pot să activeze genele care blochează bolile și să facă inactive genele care blochează bolile și să facă inactive genele care provoacă îmbătrânirea accelerată și îmbolnăvirea.

Anumite alimente pot fi denumite superalimente prin acțiunea lor benefică si regeneratoare datorită substanțelor pe care le conțin. Aceste alimente ar trebui sa ne fie doza zilnică de sănătate. Năsturelul, șofranul, scorțișoara, semințele de chia, afinele sunt doar câteva exemple.

Scorțișoara

Are multe efecte extraordinar de benefice asupra organismului. Proprietățile ei antioxidante puternice protejeazăși intensifică multe funcții celulare care favorizează sănătatea și longevitatea.

Intensifică efectul stabilizator al insulinei asupra zahărului din sânge. Efectul antidiabetic al scorțișoarei a fost studiat de numeroși oameni de știință. Capacitatea scorțișoarei de a stabiliza glicemia și de a preveni răspunsul insulinic consecutiv (valorii crescute a insulinei în sânge) este un instrument puternic. Poate fi utilizat zilnic pentru prevenirea valorilor crescute a glicemiei.

Scorțișoara are o capacitate extraordinară de a acționa ca antipiretic. Reduce febra într-o maniera asemănătoare aspirinei sau paracetamolului, însă fără efectele lor nocive.

Scorțișoara conține un compus aromat foarte important, cunoscut sub numele de aldehidă cinamică. Derivaţii aldehidei cinamice pot fi utilizaţi pentru protejarea celulelor de agenții carcinogeni și alți agenți toxici. Atunci când sunt aplicați local, ei le oferă celulelor tegumentare o protecție extraordinară față de factorii stresanți ai mediului înconjurător (razele ultraviolete). Astfel, prin aplicare locală, pot fi salvate și regenerate tegumentele afectate de arsuri.

Scorțișoara poate fi consumată ca și condiment în diverse mâncăruri și deserturi. Este și ca remediu, de recomandat încorporată în miere, care îi va potența acțiunea benefică.

“Veșnic tânăr”, Dr. Nicolas Perricone

Vă invităm să citiți și alte articole de la rubrica Sănătate.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.