Ce rişti după două ore de privit în monitor?

0
227

Aproape 70% din persoanele adulte suferă de tensiune oculară şi vedere înceţoşată în urma folosirii în exces a calculatoarelor, tabletelor şi telefoanelor inteligente, au arătat cercetătorii americani.

vederePersoanele care folosesc timp de două ore, fără pauză, un dispozitiv electronic ce solicită ochii se confruntă cu dureri de spate, vedere înceţoşată şi dureri de cap, iar expunerea la lumina emisă de monitoare poate provoca degenerescenţă maculară şi cataractă.

Focalizarea privirii pe un obiect situat la o distanţă intermediară, în cele din urmă, oboseşte sistemul de focalizare a ochilor; acest lucru produce tensiune oculară.

Cu toate acestea, există metode de a reduce efectele tensiunii oculare provocate de dispozitivele digitale. De exemplu, poziţionarea monitorului la nivelul braţelor sau menţinerea dispozitivelor portabile sub nivelul ochilor pentru atenuarea strălucirii puternice. De asemenea, se recomandă pauzele regulate, pentru odihnirea privirii. Iar prin pauze regulate înţelegem cîte 5-10 minute la fiecare oră. În prezent, se dezvoltă soluţii de natură optică pentru rezolvarea acestor probleme. Există lentile care ţintesc cauzele tensiunii oculare. Asemenea altor ochelari de citit şi de vedere, ochelarii pentru computer transformă modul în care ne uităm pe calculator şi pe ecranele dispozitivelor portabile.

Sursa: monitorulexpress.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here