Vacanță inedită într-o tabără militară

0
607

382 (1)În timp ce majoritatea tinerilor aleg vacanțe la munte sau la mare, unii au ales armata. La o garnizoană din Bistrița s-a organizat o tabără militară pentru tineri. Aceasta se va desfășura în stațiunea balneară Sângeorz-Băi și își va deschide porțile mâine.

Toate cele 100 de locuri puse la dispoziție de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJTS) au fost deja ocupate. O mare parte din cei care s-au înscris sunt elevi la diverse cluburi sportive. Vor participa tineri din Bistrița, Mureș, Maramureș, Constanța și Alba.

Cel mai tânăr participant va împlini 14 ani chiar în prima zi de tabără, în timp ce „veteranul” urmează să împlinească 35 de ani anul acesta. Organizatorii spun că prioritate au avut cei care aveau cunoștințe în domeniul militar sau au fost implicați în proiecte similare, cei care au avut performanțe școlare deosebite și elevii din mediul rural.

Tabăra se desfăşoară în perioada 11-17 august şi este organizată în colaborare cu Garnizoana Bistriţa, Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Serviciul Public Salvamont şi patru cluburi sportive din municipiul Bistriţa, potrivit Agerpres.

Cazarea și masă sunt asigurate de organizatori, iar singura cheltuială pe care o suportă participanții este cea cu transportul. Toți vor primi echipamente și materiale speciale. Printre activităţile ce urmează să se desfăşoare în tabăra militară de la Sângeorz-Băi se numără exerciţii de autoapărare, înot aplicativ, tir, acordarea primului ajutor, educaţie montană şi cursuri de istorie militară.

Staţiunea Sângeorz-Băi este situată la 50 kilometri distanţă de Bistriţa, este traversată de râul Someşul Mare și e cunoscută pentru izvoarele sale de apă minerală, care tratează boli digestive.

Sursa Yahoo News

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.