Usturoiul, un medicament natural

0
256
usturoiulÎntr-un articol anterior scriam despre beneficiile pe care le aduce consumul de usturoi sănătăţii. Dacă cumva au existat dubii cu privire la acest tratament naturist, doi cercetători americani, din cadrul Washington State University, au publicat un studiu, în Journal of Antimicrobial Chemotherapy, cu privire la efectele tămăduitoare ale usturoiului asupra organismului uman.

În principal, studiul s-a bazat pe demonstrarea puterii de inhibare ale bacteriilor în organism. Astfel, usturoiul este mai eficient de cel puțin 100 de ori decât orice alt antibiotic, când vine vorba despre dezvoltarea bacteriei Campylobacter jejuni. Această bacterie este recunoscută ca fiind una dintre principalele cauze ale bolilor diareice bacteriene în multe ţări dezvoltate, iar Campylobacter fetus determina avorturi spontane la bovine şi ovine, dar este şi un un agent patogen oportunist la om.

Usturoiul este cel mai puternic aliment pe care natura îl produce.

Acesta este motivul pentru care dieta mediteraneană oferă o speranță de viață mult mai mare decât oricare alta.

“Usturoiul este o minune a naturii. Acest lucru este important pentru mine deoarece acest compus are puterea de a elimina cauzele bolii foarte rapid“, a declarat Xiaonan Lu, unul dintre cei doi cercetători care au realizat studiul.

Cunoscut sub numele științific de Allium sativa, usturoiul este recunoscut în istorie precum un puternic luptător împotriva virusurilor.

De-a lungul timpului, oamenii s-au hrănit cu usturoi pentru a-și menține sănătatea, dar și pentru a alunga bolile. Louis Pasteur a remarcat că atunci când bacteriile au intrat în contact cu usturoiul au murit. Chiar și în Evul Mediu, doctorii vremii foloseau usturoiul pentru că rănile să se vindece mai repede, sau îl introduceau sub limba bolnavilor pentru a opri diversele infecții. De fiecare dată aceste leacuri dădeau roade și pacienții se vindecau.

“Campylobacter este cea mai frecventă cauza bacteriana care produce toxiinfecţiile alimentare. În jur de 5% din populația globului este afectată în fiecare an de asemenea toxiinfecţii alimentare. Ele includ simptome precum greață, diaree, crampe sau dureri abdominale.

Usturoiul cultivat conţine un Fito-sterol numit dialil disulfit.

El poate să omoare bacteriile de 100 de ori mai repede decât orice alt antibiotic. “, susține Saif Michael Konkel co-autor al studiului.

În acest fel, cei doi cercetători recomandă consumul regulat de usturoi pentru buna funcționare a sistemului digestiv. Probabil că în viitorul apropiat, companiile farmaceutice să extragă substanțele necesare din usturoi pentru a crea un nou tip de medicamente. Medicina alternativă se dovedește uneori mai practică decât cea clasică.

Sursa: efemeride.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.