De ce nu trebuie să folosești uscătoarele de mâini din toaletele publice

0
142

Uscatul mâinilor cu ajutoarelor de hârtie este mult mai eficient decât folosirea uscătoarelor de mâini cu aer cald din toaletele publice.

uscatul mainilorUscatul mâinilor nu are doar rolul de a elimina apa, ci și bacteriile, atrag atenția cercetătorii. Acestia au realizat un experiment interesant. Ei au numărat numărul de bacterii de pe vârfurile degetelor unor persoane care s-au uscat cu prosoape de hârtie și cu uscătoare de mâini cu aer cald, scrie abc.net.au.

Rezultatele obținut i-au surprins. In vreme ce prosoapele de hârtie reduc numărul bacteriilor cu 40-60%, uscătoarele de mâini cresc numărul bacteriilor, în medie, cu 255%.

Oamenii de știință au descoperit că înăuntrul uscătoarelor de mâini se află o mulțime de bacterii. Acestea se simt foarte bine în mediul cald și umed. Aerul poartă aceste bacterii pe mâinile ude ale oamenilor. Acesta reprezintă un mediu ideal de transmisie a lor.

Partea bună este că majoritatea acestor bacterii nu sunt foarte peri­culoase pentru sănătatea umană. Sistemul imunitar al oamenilor le poate face față.

Desigur, nu în toate toaletele se găsesc prosoape de hârtie. Cercetătorii atrag atenția că și a rămâne cu mâinile ude, lăsându-le să se usuce de la sine, reprezintă o idee proastă. Este mai bine să vă ștergeți mâinile de blugi sau să le treceți prin păr decât să nu le uscați deloc, spun cercetătorii.

Sursa: covasnamedia.ro

Jurnal Spiritual

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here