Urzica, planta care îți aduce sănătate

0
506
urzicaBeneficiile urzicii pentru sănătate sunt atât de variate şi importante, încât această plantă nu ar trebui să lipsească din casele noastre.

Iată în ce afecțiuni poate fi utilizată urzica

Anemie

În caz de anemie, sau pentru a o preveni, se recomandă cură cu ceai, sirop sau suc de urzică.

Ceai de urzica: o linguriţă de frunze proaspete/uscate opărite cu 250 ml apă şi lăsate 10 minute la infuzat. Se consumă 3 căni/zi.

Pentru a prepara siropul de urzică aveţi nevoie de un borcan de sticlă pe care îl umpleţi, trei sferturi, cu frunze proaspete de urzica tocate mărunt şi restul cu miere. Amestecul se pune la macerat, vreme de 30 zile. Se iau 3 linguriţe de sirop/zi, timp de o luna.

Boli de piele

În bolile de piele, inclusiv acneea se recomandă cure cu ceai de urzica dar şi aplicaţii externe, pe zonele afectate, de comprese cu ceai de urzică.

E bine să se pună în ceai şi o linguriţă de bitter suedez. Se beau 3 ceaiuri pe zi.

Căderea părului

Urzică ajută la combaterea căderii părului şi a mătreţii. Se fricționează pielea capului cu tinctura de urzică şi se clăteşte părul după spălare cu ceai de urzică.

Diabet

Ceaiul de rădăcina de urzică (3 căni/zi, înaintea meselor principale) este recomandat pentru reglarea glicemiei.

Detoxifiere

Detoxifierea de primăvară a organismului este asigurată printr-o cură cu ceai de urzici crude: se opăreşte o lingură de urzici proaspete, mărunţite cu 250 ml de apă, lăsând apoi 5-10 minute la infuzat.

Se recomandă 3 căni/zi, timp de 2-3 săptămâni.

Flebite şi varice

Pentru afecţiunile venelor de la picioare se recomandă băi fierbi cu urzică întreagă (rădăcina,tulpină şi frunze).

Doi pumni de rădăcina de urzică spălaţi şi mărunţiţi şi 10 tulpini de urzică se ţin în apă de seară până dimineaţă, când se dau în clocot şi se fac băile de picioare cu amestecul fierbinte.

Sursa: garbo.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.