Ursul Koala – pe lista speciilor vulnerabile

0
325

Ursul Koala (Phascolarctos cinereus), acel mamifer marsupial erbivor arboricol endemic din Australia, este inclus pe lista celor mai vulnerabile specii din sud-estul statului Queensland.

KoalaStatul australian Queensland se pregăteşte să introducă printre speciile vulnerabile, pe întreg teritoriul său, koala, victimă a urbanizării, a circulaţiei rutiere şi a atacurilor câinilor, ne informează Agerpres.

Acesta este unul dintre motivele pentru care autoritățile locale au decis să extindă protecția pe întreg teritoriul statului.

“Toată lumea iubeşte koala, iar noi trebuie să facem tot ce putem să o protejăm, astăzi şi mâine”, a declarat premierul statului Queensland, Annastacia Palaszcyuk.

Conform http://www.descopera.ro, la venirea primilor colonişti britanici, în 1788, specia număra în Australia peste 10 milioane de exemplare. Pentru că trăiesc în copaci, la mare înălţime, numărul lor este greu de evaluat, însă un studiu din 2011 aprecia populaţia de koala între 45.000 şi 100.000 de exemplare.

Unde se mai găsește ursul Koala?

Îl putem identifica în zonele de coastă ale regiunilor continentale din estul și sudul Australiei: Queensland, Noua Galie de Sud, Victoria și Australia de Sud.

Cum îl recunoaștem?

După corpul său robust, lipsit de coadă, urechile rotunjite și pufoase și nasul mare în formă de lingură. Potrivit Wikipedia, Koala are o lungime a corpului de 60-85 cm și o greutate de 4-15 kg, iar culoarea blănii sale variază de la cenușiu-argintie la brun-ciocolatie.

Din păcate, din cauza reducerii habitatului lor natural şi a existenței prădătorilor naturali, aceste frumoase animăluțe se infectează foarte ușor cu boala numită chlamydia, care poate provoca orbire şi sterilitate.

Vă informăm că din anul 2002 figurează pe lista speciilor vulnerabile a guvernului federal în numite părţi ale statelor New South Wales, Queensland şi ale capitalei Canberra.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here