Urșii polari au blana transparentă și pielea neagră

0
3836

Urșii polariUrsus maritimus, cunoscut și ca ursul alb este o specie de urs care trăiește în zonele nordice înghețate ale Oceanului Arctic – Canada, Rusia, Statele Unite ale Americii (în Alaska), Groenlanda și Norvegia. În timpul iernii, temperaturile din zona arctică sunt de obicei în jurul valorii de minus 34 grade Celsius dar pot ajunge chiar până la minus 69 de grade.  Urșii polari rezista acestor temperaturi.

Pielea urșilor este neagră

Au o înalțime de aproape diu metri și o greutate care poate ajunge până la 600 de kilograme la masculi și 300 kilograme la femele. Urșii polari au fost declarați cele mai mari animale de pradă întâlnite pe uscat. În conformitate cu Polar Bear International, cel mai mare urs polar cunoscut a cântărit 1.000 kilograme, după cum informează Live Science.

Este cunoscut faptul că deși blana urșlori polari pare să fie de culoare albă, este de fapt transparentă. Potrivit Animal Diversity Web, o bază de date gestionată de Muzeul de Zoologie de la Universitatea din Michigan, blana urșilor poate să capete o tentă spre galben, în anotimpul cald, din cauza proceselor de oxidare, sau pot avea chiar nuanțe de chiar maro sau gri, în funcție de anotimp și de condițiile de iluminare.
Blana  îi protejează împotriva suprafeței reci și oferă o bună aderență pe gheață.
Cu toate acestea, pielea urșilor este neagră, pentru a absoarbi căldura soarelui. Astfel isi mențin o temperatură constantă, chiar și atunci când este foarte frig.

Urșii polari sunt înotători excelenți.

În conformitate cu datele Grădinii Zoologice din San Diego, aceștia pot înota mai mult de 60 de mile (100 km) fără odihnă.
Spre deosebire de alte specii de urși, urși polari nu hibernează în timpul iernii. Ei continuă să vâneze, cu excepția cazului în vremea este extrem de rece. Atunci ei se pot adăposti într-o peșteră de zăpadă. Hrana preferată a urșilor polari sunt focile. Acestea sunt o sursă însemnată de grăsime, de care urșii au nevoie pentru a-și menține temperatura corpului lor. Potrivit PBS Nature, urșii polari au nevoie de două kilograme de grăsime în fiecare zi. În cazul în care vânătoarea de foci nu merge bine, urșii polari vor mânca, de asemenea, orice pot găsi, cum ar fi pește, vegetație, reni, rozătoare, păsări, fructe de padure și deșeuri umane. Grăsimea lor nu numai că le ține de cald, polari cald, dar le crește flotabilitatea atunci când înoată.

Conform Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (de IUCN), urșii polari sunt considerați specie vulnerabilă. Ei sunt încluși pe Lista Roșie a speciilor amenințate. Se crede că există doar 20.000 la 25.000 de ursi polari care trăiesc astăzi în sălbăticie.
Indigeni care traiesc în Cercul Arc încă vănează urșii polari pentru carne și blană. Vânătoarea este reglementată printr-un sistem de cote, în funcție de Polar Bears International. Poporul sami refuză să pronunțe numele acestor animale, de teama de a le ofensa. În schimb, ei le numesc „câinele lui Dumnezeu” sau „omul bătrân în mantie de blană”.

Emanuela Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here