Recunoștința fata de ingeri, prietenii nostri devotati

Ingerii, calauzatorii nostri ceresti

0
830

Ingerii, calauzitorii nostri ceresti

Ingerii- „Iată Eu trimit înaintea ta pe îngerul Meu, ca să te păzească în cale și să te ducă la pământul pe care l-am pregătit pentru tine. Ia aminte la tine însuți; să-l asculți și să nu-i fii necredincios, că nu te va ierta, pentru că numele Meu este în el(Is 23, 20-21).
ingerii
Ingerii

 Ingerii- În marea și sfânta Sărbătoare a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și, împreună cu ei, a tuturor Cereștilor Puteri, ne întrebăm poate mai mult ca oricând despre originea lor. Ce sunt îngerii și arhanghelii? Care este rolul lor în viața noastră? De ce trebuie să fim recunoscători îngerilor nostri păzitori? Cum trebuie să fie viața noastră ca să fie una îngerească?

Ce sunt îngerii pentru noi, oamenii?

Îngerii sunt: prietenii noștri devotați care nu ne părăsesc nici măcar o clipă în călătoria noastră pe acest pământ. Sunt mijlocitori între Dumnezeu şi noi oamenii, sunt martorii tuturor faptelor noastre, sunt păzitorii si  mesagerii trimisi de Dumnezeu.

Îngerii sunt daruri divine, sunt daruri binecuvântate ale Bunului Dumnezeu, pe care Acesta ni le-a făcut cu multă iubire. Și aceste daruri cerești nimeni nu le va putea lua de la noi.

Recunostinta fata de ingeri

Recunoștința față de îngerii noștri păzitori trebuie să fie neîncetată, fiindcă infinită este iubirea și grija lor față de noi, fiindcă ei au misiunea de a ne ajuta să ajungem la desăvârșire. Ei au misiunea de a ne transforma în chipuri divine, în icoane ale Lui Dumnezeu, în oglinzi curate și fără pată care să iradieze din belșug lumină și iubire divină.

Să mulțumim îngerilor că ne înveșmântă în mantia iubirii necondiționate

Si ne molipsesc cu aceasă iubire, cu blândețea lor, cu bunătatea lor si cu milostivirea lor.. Să mulțumim îngerilor pentru că ne suflă în urechile inimii, gânduri frumoase și plăcute Bunului Dumnezeu. Să le mulțumim că ne-au călăuzit pașii spre Sfânta Biserică, spre semenii săraci și oropsiți.

Să le mulțumim îngerilor că ne-au insuflat dorința de a pune început bun în viața noastră. Să mulțumim îngerilor că ne cheamă să ne rugăm și să-L slavoslovim pe Dumnezeu împreună cu ei. Că ne deschid Evanghelia Lui Hristos ca să ne adăpăm de la Izvorul înțelepciunii.  Așadar, să le mulțumim îngerilor că luminează calea vieții noastre cu lumina Sfintei Evanghelii, descoperindu-ne tainele adevăratei și dreptei credinţe.

Să mulțumim îngerilor pentru răspunsurile date noua

Să le mulțumim că ne ajută să găsim soluțiile salvatoare, potrivite pentru problemele cu care ne confruntăm când vâslim pe marea vieții noastre.

Câți nu ne-am confruntat cu hățișul dilemelor noastre, cu întunericul din tunelul nesfârșit al gândurilor noastre izvorâte din teama și grija zilei de maine?

 Ingerii, ajutorul nostru in fata provocarilor vietii

Câți nu ne-am simțit copleșiți sub povara acestora si în fața provocărilor vieții? Și cine oare ne-a ajutat să nu cădem în deznădejde, cine ne-a ajutat să depășim toate obstacolele vieții?

Ne-au ajutat îngerii, care au purtat împreună cu noi poverile vieții, care au purtat împreună cu noi, Crucea spirituală pe drumul Golgotei noastre.  Ei sunt cei care ne-au îmbrățișat cu aripile de iubire și lumină, care ne-au înălțat la Cer pe aripile rugăciunii fierbinți și curate.

Ingerii ne-au fost mereu alaturi

Ne-au fost alături mereu îngerii, care au chemat să îi ajute în misiunea lor de ajutorare a noastră și pe oamenii-îngeri, oameni care iubesc cu iubirea Lui Hristos.  Și acești oameni-îngeri ne-au devenit prieteni de suflet, prietenia lor sinceră și necondiționată fiind darul Lui Doamne, Doamne pentru noi. De ce cred acest lucru? Fiindcă Bunul Dumnezeu are mesageri ai iubirii și purtării Lui de grijă nu numai pe îngeri, ci și pe oamenii cu viață îngerească. Prietenia acestor oameni e dar divin care ne vindecă și alină orice întristare si care ne luminează calea vieții.

Să mulțumim îngerilor că ne-au ridicat din mâlul patimilor noatre.

Să mulțumim îngerilor că au luptat alături de noi cu vrăjmașul diavol care ne dorea prinși în capcana lui și ne-a întărit în războiul cu acesta. Să mulțumim îngerilor că alungă cu lumina orbitoare a iubirii lor necondiționate întunericul adânc al neiubirii provocat de noi. Să mulțumim îngerilor că ne ajută să risipim bezna sufletului nostru.

Să mulțumim ca ingerii, neadormiții noștri păzitori ne-au apărat de dușmanii noștri văzuți și nevăzuti. Să mulțumim îngerilor, pentru că ne-au învățat să distingem: iubirea de ură, binele de rau. Si sa distingem  solidaritatea de indiferența față de durerea aproapelui nostru. Să mulțumim  ca ingerii nostri ne învață să nu fim egoiști.

Să mulțumim îngerilor că ne ajută să intrăm în comuniune cu Bunul Dumnezeu, că ne-au învățat dialogul iubirii, al sincerității și purității- cheia Împărăției Lui Dumnezeu. Că sunt mesagerii tuturor rugăciunilor noastre, că sunt mijlocitorii noștri în fața Tronului Sfintei Treimi.  Că pentru ale lor rugăciuni, Bunul Dumnezeu ne binecuvintează întreaga viață cu al Său Har și a Sa iubire de oameni.

Să mulțumim îngerilor că ne-au insuflat credința și curajul de a-l mărturisi pe Hristos . Cu întreaga noastră viață, să mulțumim îngerilor că ne-au ajutat să nu ne rușinăm cu Dumnezeu. Că ne-au contabilizat toate aceste fapte roditoare cu care va rușina pe cumplitul diavol în ceasul judecății noatre, când ,,cărțile se vor deschide.”

Să mulțumim neîncetat  ca îngerii- ghizii noștri spirituali pe drumul spre Acasă.

 Sa ii bucuram pe ingerii nostri

Să îi bucurăm mereu, arătându-le că ne-am însușit toate lecțiile predate de ei cu multă iubire și răbdare. Fiindcă am devenit și noi mesageri ai iubirii, luminii, frumosului și adevărului,  cu toate problemele și necazurile lumii. Fiindcă am ales calea luminoasă asa precum ingerii o fac, care duce spre veșnicie unde ne vom bucura împreună cu ei.

Le multumesc ingerilor mei pazitori

Să trăim întreaga noastră viață în iubire, în pace și armonie, în rugăciune sfântă și neîncetată, catre ingerii nostri. Să-i rugăm pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil să ne ocrotească sub sfântul acoperământ al aripilor lor îngerești.

Le multumim Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil

Cu multă iubire și evlavie le mulțumesc îngerilor mei păzitori, Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, pentru binecuvântările lor știute și neștiute. Si îi rog să ocrotească cu aripile lor sfinte, Biserica dragă sufletului meu, cu Sfântul lor Hram- Biserica: ,,Sfinții Voievozi” din Săvinești județul Neamț.

Le mulțumesc din suflet sfinților îngeri, fiindcă în această Sfântă Biserică am simțit mai mult ca în oricare alt loc adierea aripilor lor de iubire și lumină.  Le mulțumesc că au mijlocit întâlnirea mea cu Hristos.  Am vazut:  credință, nădejde, smerenie, comuniune, ospitalitate, si bucurie sfântă.

Cristina Toma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here