Universul copiilor

0
1057
copii,,Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare. ‘(Eugen Ionescu)

Lumea în care trăim e o lume în plină transformare şi mişcare, e o lume alcătuită din miliarde şi miliarde de universuri ale tuturor fiinţelor care o populează, e o lume în care se împleteşte  binele cu răul, frumosul cu urâtul, bunătatea cu răutatea, speranţa cu deznadejdea, sărăcia cu bogăţia, iubirea cu ura. Se împletesc universurile celor cu suflet pur de copil cu cele ale persoanelor care pun pe primul plan interesele şi dorinţele lor.

Cu ce este diferit universul unui copil de cel al unei persoane mature?

În universul copiilor aproape întotdeauna, doar binele, frumosul, bunătatea, speranţa, bogăţia, iubirea, credinţa, ş.a. triumfă. Aici nu există copii care mor de foame în timp ce alţii trăiesc în palate somptuoase, aici nu există tristeţe, ci doar zâmbete pline de candoare, aici nu există violenţă, nu există război, nu există decât îngeri, zâne şi feţi-frumoşi.
Universul copilăriei e universul tuturor posibilităţilor, e universul în care toate drepturile tuturor sunt asigurate, aici nu există nedreptate, nu există diferenţă între copiii albi şi copiii negri, între copiii cu părinţi bogaţi şi copiii cu părinţi săraci, între copiii din Africa şi copiii din Statele Unite ale Americii. Aici nu există discriminare, nu există răutate şi egoism.
Universul copiilor e universul poveştilor, al jocului, al inocenţei, e universul plin de culori frumoase, e universul florilor şi al speranţei. În universul copiilor totul e posibil, pentru că fiecare copil se visează un înger care îndeplineşte dorinţele frumoase ale tuturor.

 

Fiecare copil are în mâinile sale o baghetă fermecată cu care vrea să transforme lumea în care trăieşte într-o lume mai bună, într-o lume în care toate visele frumoase pot prinde aripi de înger şi pot deveni realizabile.

Copiii se bucură de lucrurile frumoase care ne înconjoară, se bucură de zborul păsărilor, se bucură de mirosul florilor, de jocul de culori de pe aripile fluturilor, se bucură de o jucărie dăruită de bunicii sau părinţii lor, maşina jucărie se transformă într-una reală în mâinile lor, avionul jucărie îi plimbă printre norii plini de stele.

Pentru copii, nu lucrurile materiale au valoare, ci lucrurile simple, care aduc bucurie atunci când sunt dăruite cu tot sufletul. Copiii vor să molipsească pe cei din jur cu inocenţa lor, dar din păcate e din ce în ce mai greu acest lucru, într-o lume plină de egoism şi răutate.

Ei ar vrea ca a lor copilărie să fie o armă puternică împotriva tuturor relelor din acest univers. Vor să folosească copilăria lor inocentă pentru a aduce doar bucurie în sufletele oamenilor, doar zâmbete pe chipul tuturor, doar speranţe şi fericire în casele semenilor lor. Ei vor ca zâna copilăriei sau îngerul copilăriei să folosească o baghetă fermecată pentru a învinge răul care prinde teren în această lume, vor să învingă acest balaur al răului cu numeroase capete, pentru ca doar iubirea, pacea şi bunătatea să domnească pe pământ.

Copii vor să trăiască într-o lume fericită, într-un univers al armoniei şi iubirii, pentru ei nimic nu e imposibil!

Sa nu le distrugem, noi cei maturi, inocenta universului lor! Suntem datori să reclădim o lume a speranţei, a zâmbetului curat, a păcii, a visurilor frumoase şi îndrăzneţe, suntem datori să nu aducem să domnească în Paradisul copilăriei: răutatea, pesimismul, tristeţea, egoismul, invidia, mîndria, nedreptatea, minciuna, etc. E nedrept să molipsim cu răutatea noastră lumea copilăriei, e nedrept să distrugem tot ce e frumos şi pur pe acest pământ!

Cristina Toma

Puteti accesa:https://jurnalspiritual.eu/leaganul-copilariei-casuta-din-padure/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.