UNICEF a lansat o campanie interactivă, după piesa lui John Lennon „Imagine”

0
149

UNICEF-Imagine-Launch-November-2014-BellaNaija023UNICEF a lansat o nouă campanie umanitară, sub forma unei aplicaţii interactive, care a fost inspirată din cântecul „Imagine” compus şi interpretat de John Lennon, informează site-ul revistei Rolling Stone, citat de Mediafax.

Noua campanie, intitulată „#IMAGINE”, a fost creată de UNICEF pentru a atrage atenţia asupra dificultăţilor şi provocărilor cu care se confruntă copiii din lumea întreagă şi pentru a strânge fonduri pentru programele implementate de această organizaţie.

Yoko Ono, Hugh Jackman şi Björn Ulvaeus, fostul membru al grupului ABBA, au prezentat noua campanie în Adunarea Generală ONU. Campania s-a desfasurat pe 20 noiembrie, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a Convenţiei asupra Drepturilor Copilului.

Campania Unicef include un videoclip modern al cântecului „Imagine”, cu vocea lui John Lennon.

Apar mai mult de 100 de persoane, inclusiv muzicieni, actori, personalităţi din showbiz, sportivi de legendă, politicieni şi coruri de copii. Printre aceştia se află Katy Perry, Adam Lambert, Courtney Cox şi Lance Bass, care interpretează acest cântec celebru. În noul videoclip sunt inserate şi fragmente din videoclipul original cu John Lennon.

O parte inedită a campaniei este reprezentată de o aplicaţie digitală, creată de TouchCast. Aplicatia permite utilizatorilor de internet din lumea întreagă să înregistreze propriile versiuni ale cântecului „Imagine”. Unele dintre aceste interpretări vor fi combinate cu versiunile înregistrare de alţi artişti şi ambasadori ai UNICEF. Ele vor fi sub forma unui mixaj multilingv, ce va fi produs de celebrul DJ David Guetta. Aplicaţia funcţionează pe baza sistemului iOS; poate fi descărcată de pe site-ul campaniei „#IMAGINE” sau de pe Apple App Store.

În plus faţă de înregistrările muzicale, participanţii sunt invitaţi să înregistreze şi mesaje audio, în care au posibilitatea de a-şi prezenta viziunile personale pe care le au despre felul în care omenirea ar trebui să construiască o lume mai bună pentru copii.

Unele dintre înregistrările primite de la internauţi vor fi incluse într-un videoclip interactiv.

El va fi lansat – alături de cântecul respectiv – cu câteva săptămâni înainte de Anul Nou. Utilizatorii vor putea să îşi partajeze înregistrările personale pe reţelele de socializare folosind hashtag-urile #EVERYVOICECOUNTS şi #IMAGINE.

Participanţii pot să facă şi donaţii pentru UNICEF. Toate încasările vor fi donate programelor implementate de această organizaţie. Asociatia sprijină educaţia, alimentaţia, serviciile medicale, programele de vaccinare, de amenajare a sistemelor de apă potabilă şi canalizare şi de evacuare din zonele de război pentru copiii care trăiesc în peste 150 de ţări şi teritorii de pe Glob.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.