Probleme ale unghiilor

0
394
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
unghiileUnele persoane chiar au grijă de unghiile lor, în vreme ce altora nu le prea pasă.

Indiferent dacă sunteţi sau nu tipul de persoană cu manechiură îngrijită, veţi avea nevoie să primiţi puţin ajutor atunci când fragilitatea, decolorarea, marginile ascuţite sau infecţiile vor transforma unghiile în adevărate probleme. lată câteva metode de a le readuce în forma potrivită folosindu-vă de o nutriţie mai bună, nutrimente selecţionate şi substanţe împotriva infecţiilor micotice.

Păcăliţi ciupercile

Pentru a lupta cu ciupercile încăpăţânate, încercaţi uleiul din arbore de ceai. Un antiseptic puternic, acesta poate fi de ajutor în era -dicarea micozelor. De fapt, într-un studiu s-a dovedit a fi la fel de eficient ca şi medicamentele cu reţetă folosite în tratamentul micozelor. Puneţi o picătură sau două pe unghia decolorată o dată sau de două ori pe zi. Un moment potrivit pentru a face acest lucru este imediat după baie sau duş, atunci când pielea este înmuiată.

-Folosiţi o pudră antimicotică pentru absorbţia umezelii, prevenind astfel dezvoltarea ciupercilor. Rezultate bune dau Canestenul sau pudra Daktarin (deseori recomandată pentru afecţiunea numită piciorul atletului). Puteţi să puneţi pudră antimicotică şi în ciorapi.

-Dacă aveţi picioarele transpirate când ajungeţi acasă, schimbaţi-vă ciorapii cu unii uscaţi imediat. În cazul în care aveţi o muncă de birou, luaţi cu dumneavoastră o pereche de ciorapi curaţi – în special în zilele de vară – ca să vă schimbaţi înainte de a începe munca.

-Nu vă tăiaţi cuticulele. Când faceţi acest lucru, înlăturaţi bariera protectoare a unghiilor. Bacteriilor şi ciupercilor le este mult mai uşor să se fixeze de baza unghiilor după ce cuticula a fost înlăturată.

 Spuneţi nu unghiilor slabe

-Luaţi 300 mcg de biotină, o vitamină din complexul B (cunos -cută şi ca vitamina H), de trei ori pe zi în timpul mesei. Cu mult timp m urmă, veterinarii au descoperit că această vitamină întăreşte copitele cailor – iar copitele sunt făcute în principal din cheratină, la fel ca şi unghiile umane. Dacă unghiile dumneavoastră sunt fragile sau sfărâmicioase, biotina s-ar putea să fie tot ce aveţi nevoie pentru a le întări şi îngroşa. Cu toate acestea, nu dă rezultate imediat. S-ar putea să fie nevoie să urmaţi acest tratament timp de şase luni sau mult până când o să puteţi să observaţi îmbunătăţirea stării unghiilor. Sursele alimentare de biotină includ orzul, fructele oleaginoase, orezul şi soia.

-Beţi o cană de ceai de coada calului sau ceai de urzică o dată pe zi. Aceste plante au un conţinut mare de silicaţi şi alte minerale de care au nevoie unghiile pentru a creşte. Ambele sunt vândute sub formă de pliculeţe la magazinele de produse naturiste.

Ar trebui să-mi sun medicul?

-Dacă nu cumva suspectaţi că există o cauză subiacentă, atunci unghiile sfărâmicioase nu sunt decât o problemă cosmetică şi nu una de sănătate. în ceea ce priveşte micozele, acestea sunt tenace şi poate dura luni – sau chiar ani – pentru a dispărea de la sine, aşa că întrebaţi-vă medicul dacă nu v-ar fi de folos unele medicamente.

Ce este în neregulă

Pe lângă problema cu unghiile încarnate (vezi pagina 373), micoza unghiilor este probabil cea mai dezagreabilă problemă la acest nivel. Atunci când suferiţi de această boală – în general la unghia degetului mare de la picior -unghia se îngroaşă,se decolorează şi devine sfărâmicioasă. Alte probleme ale unghiilor includ fragilizarea acestora, care poate fi rezultatul vârstei sau a prea multă sau prea puţină umiditate; şi anumite boli de piele pot influenţa starea de sănătate a unghiilor, inclusiv psoriazisul (poate provoca îngroşarea şi coroziunea unghiilor) şi alopecia oreata (poate provoca unghii corodate, dure).

Mâncaţi pentru a avea unghii frumoase

-Dacă aveţi unghii sfărâmicioase sau casante, încercaţi să consumaţi mai mulţi acizi graşi esenţiali. Aceştia pot fi găsiţi în peştele gras (macrou, sardine sau somon) şi seminţele de in sau ulei din seminţe de in. Dacă nu vă place să mâncaţi peşte, luaţi zilnic o lingură de ulei din seminţe de in (puteţi să îl folosiţi în loc de ulei de floarea-soarelui în sa -lată) sau puteţi pune seminţe pisate de in pe cereale sau alte mâncăruri.

-Uleiul de primula este o altă sursă de acizi graşi esenţiali. Luaţi 1 000 mg de trei ori pe zi în timpul mesei.

Dacă unghiile dumneavoastră au mici pete albe, s-ar putea să aveţi o deficienţă de zinc. Măriţi aportul dietetic de zinc mâncând carne de vită, de porc, ficat, carne de pasăre (în special carne închisă la culoare), ouă şi fructe de mare. Zincul poate fi găsit şi în brânză, fasole, fructe oleaginoase şi germeni de grâu.

 Umeziţi şi protejaţi

-Dacă sunt uscate şi sfărâmicioase, aplicaţi vaselină sau o cremă groasă pe unghii. Asa veti ţine blocată umezeala sub şi în jurul lor. Dacă faceţi acest lucru înainte de a merge la culcare, puneţi-vă o pereche de mănuşi de bumbac.

Purtaţi mănuşi de cauciuc de fiecare dată când spălaţi sau faceţi orice activitate casnică ce implică apă.

-Evitaţi acetona sau fbrmaldehida pentru a vă curăţa lacul de unghii. Acestea au un efect foarte pronunţat de uscare a unghiilor. încercaţi, în schimb, o soluţie pe bază de acetat.

Unghiile false stimulează ciupercile

Pentru femeile care au probleme cu unghii slabe, moi, casante, unghiile false ar putea părea un lucru divin. Dar dacă doriţi să evitaţi micozele la unghii, mai bine nu le folosiţi.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here