”Unde-s mulţi, puterea creşte”

0
238
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

fluffy_kittenUn băieţel pe nume Jack porni odată în lume să-şi caute norocul, având doar un fluier în buzunar. Pe drum, el a întâlnit o pisică care se spăla pe mustăţi.

„Unde te duci, Jack?” a mieunat pisica.

„Să-mi găsesc norocul”

„Şi cum vrei să faci asta?”

„Vino cu mine şi o să afli!” a râs Jack.

Pisica a acceptat şi aşa au pornit la drum împreună. La marginea unei gospodării, au dat peste un câine care încerca să îngroape un os.

„Încotro mergeţi voi doi?”

„Să ne găsim norocul”

„Şi cum vreţi să faceţi asta?”

„Vino cu noi şi o să afli!”

„Dintotdeauna am vrut să trăiesc o aventură”, zise câinele. Şi a pornit şi el la drum împreună cu ceilalţi. La o răscruce cei trei au întâlnit o capră legată de un copac.

„Încotro mergeţi?”

„Să ne găsim norocul”

„Şi cum vreţi să faceţi asta?”

„Vino cu noi şi o să afli!”’

Jack a dezlegat capra şi au pornit toţi patru la drum. La prânz, au văzut un taur ce dădea supărat din picior.

„Încotro mergeţi?” întrebă el.

„Să ne găsim norocul.”

„Şi cum vreţi să faceţi asta?”

„Vino cu noi şi o să afli!”

„Mda, cred ca o să merg cu voi!”

Şi aşa au plecat cu toţii la drum taurul, capra, căţelul, pisica şi băieţelul pe nume Jack. Cand să ajungă la un  stejar, au văzut un sconcs.

„Încotro mergeţi voi cinci?”

„Sa ne găsim norocul.”

„Şi cum vreţi să faceţi asta?”

„Vino cu noi si o să afli!”

„Ce drăguţi sunteţi să mă luaţi şi pe mine!”

Şi au pornit la drum  sconcsul, taurul, capra, căţelul, pisica şi băieţelul pe nume Jack. În curând au aiuns la   un coteţ, în care un cocoş scurma in pământ pentru a găsi viermi.

„Încotro mergeţi voi şase?” ,

„Să ne găsim norocul

„Şi cum vreţi să faceţi asta?”

„Vino cu noi şi o să afli!”

Cocoşul a mancat ultimul vierme şi au pornit cu toţii la drum  cocoşul, sconcsul, taurul, capra, căţelul, pisica şi băieţelul pe nume Jack. În aceeaşi noapte, au ajuns la o casă ascunsă in pădure. S-au uitat pe geam şi au văzut o banda de hoţi şezănd la masă numărând nişte monede de aur.

„Locul acesta este numai bun pentru a ne petrece noaptea”‘ a zis Jack. El a trimis taurul să doarmă în hambar, capra în capul scărilor, cocoşul pe acoperiş, sconcsul în şemineu, pisica în balansoar, iar căţelul s-a pitit sub masă. Jack s-a culcat într-unul din paturile din dormitor.

Pe Ia mijlocul nopţii, unul dintre hoţi s-a intors după aur. Cei din casă dormeau buştean. Hoţul a încercat să    aprindă focul, dar a fost stropit cu ceva foarte urât mirositor peste faţă. Ce putea oare să fie?

Hoţul a căzut în balansoar, dar aici nişte gheare ascuţite i s-au înfipt în spate. Fugi îndată în sus pe scări, dar cineva l-a împins în faţă şi a venit de-a berbeleacul jos. Sărmanul hoţ, neştiind ce i se întâmplă a încercat să se ascundă în hambar, dar s-a trezit că ceva îl izbi cu putere în piept, aruncindu-l până la ieşire. „O să încerc să iau o monedă din aur şi s-o şterg imediat de aici”, se gândi hoţul. Zis şi făcut: când ajunse lângă masă, de sub ea apăru o fiinţă care lătra îmfigindu-şi dinţii în piciorul lui. Acum hoţul nici nu mai putea să meargă. Şi, cum şchiopăta el spre ieşire, o umbră a zburat de pe acoperiş, direct pe capul lui.

„Ascundeţi-vă”, a şoptit Jack, „şi când vă dau eu semnalul, faceţi cu toţii cât mai mult zgomot”. Animalele s-au ascuns în tufişurile de lângă casă, iar cand Jack a suflat în fluier, pisica a început să miaune, câinele să latre, capra să behăie, taurul să mugească, sconcsul să şuiere, iar cocoşul a început să strige din răsputeri „Cucurigu!” Hoţii, crezând că i-a găsit poliţia, au dat bir cu fugii lăsând tot aurul pe masă. Jack şi animalele au intrat în casa.

 „Să păstrezi tot aurul, numai lasă-mă în pace!” a bâiguit hoţul, grăbindu-se să se ascundă cât repede în desişul   pădurii, credea că fusese atacat de o fantomă. Ce altceva putea fi în mai multe locuri, în acelaşi timp?

„Nu cred că hoţul se va întoarce prea curând”, a zis Jack chicotind. Băiatul a strâns aurul un sac şi au plecat cu toţii să se bucure de norocul lor – cocosul, sconcsul, taurul, capra, căţelul, pisica şi băieţelul pe nume Jack, care avea acum în buzunar mai mult decât un fluier.

”Ocolul pământului în 80 de povești”, Saviour Pirotta

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here