Una din două persoane poate dezvolta o formă de cancer

0
125

formaNoi studii în domeniul medical avertizează că una din două persoane ar putea dezvolta o formă de  cancer la un moment dat in viața lor, conform publicației itv.com/.

O echipă de cercetători de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie, spun că vârsta este cel mai mare factor de risc pentru apariția cancerului, dar sunt și alți factori printre care stilul de viață, fumatul, obezitatea, dieta, arsurile solare și lipsa de exercițiului fizic. Inegalitățile sociale, rate mari de sărăcie și de lipsa  asigurărilor de sănătate, sunt de asemenea factori care influențează apariția cancerului la anumite clase sociale.

Ratele de supravietuire în Marea Britanie s-au dublat în ultimii 40 de ani și aproximativ jumătate din pacienții afectați acum pot supraviețui bolii pentru mai mult de 10 ani.

În același timp, studiile efectuate în Statele Unite ale Americii arată că, ratele de deces cauzate de diverse tipuri de cancer au scăzut, în ultimile două decenii, salvând viețile a 1,5 milioane de americani, conform Live Science.

Însă un raport al Societății Americane de Cancer, estimează că în 2015, vor fi 1.650.000 de cazuri noi de cancer diagnosticate, la nivelul Statelor Unite ale Americii, care vor duce la decesul a 59.0000 de persoane.

Conform aceluiași raport, rata mortalității în cazul cancerului de sân, de prostată și de colon a scăzut considerabil în ultimul deceniu. În 2015, cancerul pulmonar va cauza  27 % din totalul deceselor provocate de cancer, iar cancerul de sân 29% , anticipează același raport.

Doar un sfert din totalul deceselor sunt cauzate de cancer. Așadar, în timp ce unul din doi oameni vor dezvolta cancer la un moment dat, se crede că aproximativ unul din patru oameni vor muri din cauza aceleași afecțiuni. Dar, ca speranța de viață să crească și numărul de cazuri de cancer să scadă,  mai multe persoane trebuie să beneficieze de asistență medicală mai bună.

Harpal Kumar, directorul executiv al Cancer Research UK, a declarat „Trăim mai mult și asta înseamnă că sunt mai multe șanse să dezvoltăm o serie de probleme de sănătate odată cu înaintarea în vârstă.”

În continuarea interviului Harpal Kumar a spus că serviciile naționale de sănătate trebuie să acționeaze și să investescă  în politici de cercetare pentru a pentru  face față în mod eficient poverii  acestei afecțiuni și a oferi tuturor pacienților cea mai buna șansă de supraviețuire pe termen lung.

Conform specialiștilor în domeniu, există în prezent, mai mult de 200 de tipuri diferite de cancer, în funcție de tipul de celule pe care le afectează.

Întrebat despre cât de aproape este știința apoape de un remediu pentru cancer, Kumar a spus: „Nu va exista niciodată un medicament magic și unic, care să vindece toate cazurile de cancer, dar, acum, deja suntem capabili să vindecăm o serie de tipuri de cancer.” Nici un aliment sau supliment nu poate preveni cancerul. Singurul lucru care poate ajuta un pacient este ca boala să fie descoperită de timpuriu, a conchis acesta.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here