Un tratament împotriva calviţiei ar putea fi dezvoltat cu ajutorul leucocitelor

0
110

tratament împotriva calviţieiUn posibil tratament împotriva calviţiei, care ar putea fi dezvoltat cu ajutorul leucocitelor, a fost escoperit de o cercetătoare spaniolă. Studiul a fost publicat în revista PLOS Biology.

Mirna Perez-Moreno, medic oncolog la Centrul Naţional de Cercetări împotriva Cancerului din Madrid, testa o serie de medicamente antiinflamatorii, în cadrul unor studii realizate pe şoareci, în momentul în care a descoperit o creştere surprinzătoare a firelor de păr în blana animalelor testate, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Ea a dorit să analizeze fenomenul şi a descoperit că acesta era stimulat de celulele macrofage. Acestea derivă din anumite globule albe, denumite monocite. Ele sunt produse de sistemul imunitar pentru a lupta contra infecţiilor şi pentru a curăţa ţesuturile necrozate.

Potrivit cercetătoarei spaniole, celulele macrofage acţionează în apropierea celulelor suşă, care sunt responsabile pentru creşterea firelor de păr.

Astfel, foliculii de păr ar putea fi stimulaţi să crească. Astfel nu va mai fi nevoie de un transplant de păr, care este un tratament costisitor.

Autorii cercetării sunt de părere că, deşi aceasta a fost realizată pe şoareci, ar putea fi utilizată pentru punerea la punct a unor tratamente pe pacienţi umani. Ele vor stimula creşterea firelor de păr.

Ei spun, de asemenea, că studiul ar putea fi utilizat pentru dezvoltarea unor tratamente ce vizează regenerarea ţesuturilor, stoparea procesului de îmbătrânire şi vindecarea cancerului.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here