Un tânăr român a impresionat o lume întreagă cu invenţiile sale revoluţionare | VIDEO

0
203
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

raul-oaidaUn tânăr din Deva a construit primul autoturism din piese Lego care este propulsat de un motor care funcționează pe aer, la doar 20 de ani. Raul Oaida nu este la prima s-a invenţie uimitoare, el a creat o navetă spațială, perfect fucţională, tot din piese lego, dar și o bicicletă cu reacție.

Pentru construcția autoturismului, care poate dezvolta o viteză maximă de 30 km/h, au fost necesare 500.000 de piese lego. Motorul autoturismului dispune de un total de 256 de pistoane și are patru motoare radiale, relatează Daily Mail.

Mașina a fost fabricată în România și apoi trimisă cu avionul în Australia, către Steve Sammartino cel care a susținut financiar proiectul

„Doar motorul include peste 100.000 de piese. De fapt, este vorba despre 64 de motoare în linie, cu 4 cilindri, asamblate într-un motor mai mare, cu 256 de cilindri. Este partea care mi-a luat cel mai mult timp. Am lucrat la motor mai bine de un an”, a declarat Raul Oaida, citat de Ziarul Hunedoreanului.

Anul trecut, Raul Oaida a construit un motor cu reacție pe care l-a montat pe o bicicletă şi a trimis în spaţiu o navetă spațială construită în întregime din piese lego.

Daily Mail l-a comparat atunci cu Henri Coandă, impresionaţi fiind de motorul cu reacţie în miniatură care permite vehiculelor pe două roţi să atingă 41 de kilometri pe oră.

Ana Grama

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here