Un rob al păcatului care a devenit un sfânt faimos

0
192

„A venit pentru noi ceasul să ne trezim din somn…”

„Ce sfaturi înţelepte, dar şi ce coincidenţă para­doxală! Pericopa evanghelică pe care o citea parcă ar fi fost scrisă personal pentru el! Oare nu şi-a petrecut cei mai buni ani ai vieţii lui, tinereţea lui de aur, în nesim­ţire morală? Oare nu a trăit o viaţă hedonistă, delectându-se în chefuri şi în beţii, în iubiri ilicite şi desfrânate?

Iar acum glasul lui Dumnezeu îl chema în chip tainic să se trezească odată din somnul nesimţitor al păcatului, pentru că noaptea s-a apropiat de sfârşit şi zorii zilei au început deja să se ivească.

Sunetul de trezire a avut re­zultat imediat. Tânărul cel adâncit în nesimţire morală s-a trezit. S-a scuturat de letargia sa sufletească, şi-a schim­bat fundamental modul de viaţă. A renăscut. Din rob al păcatului a devenit fiu al lui Dumnezeu. Şi din păcătos desfrânat el a ajuns un sfânt renumit: Fericitul Augustin.” (Ioan Panaghiotidis)

Kallinikos Karousos, fostul mitropolit al Pireului, Adevăruri mari, în cuvinte simple: Ghid de viață duhovnicească, Editura Egumenița, 2017