Un puzzle din trecutul Pământului

0
421
Arheologii și istoricii descoperă periodic noi artefacte și antichități care ne lasă pe toți, de la oameni simpli la oameni de știință, uluiți și ne pun pe gânduri. Cum au avut civilizațiile antice, de mult apuse, astfel de tehnologii complexe și avansate? Există, așadar multe mistere care planează asupra neînțeleselor mărturii ale dezvoltării umanității, în decursul istoriei sale și până în prezent. În continuare vom prezenta unele dintre cele mai uimitoare artefacte descoperite dar mai puțin cunoscute și înțelese, conform publicației online thespiritscience.net.

The London Artifact – Artefactul londonez

puz1Descoperit de Max Hahn, în timpul unei drumeții într-o mină de lignit din apropierea orașului texan Londra, în anul 1934, acest artefact, potrivit omului de știință Carl E. Baugh, are în proporțe de peste 95% fier, dar nici un strop de carbon, element cheie în prelucrarea fierului și aproximatix 3% clor, element neobișnuit într-un  astfel de aliaj.

Enigma ciocanului londonez nu a fost rezolvată. Dacă există specialiști care cred că ciocanul este o farsă, sunt și istorici care spun că acesta datează de mai bine de 140 de milioane de ani. Se cuvine să adăugăm că mânerul ciocanului, care a fost fabricat din lemn, este astăzi un cristal dur, cu structură  intactă. Hans Zillner, în cartea sa intitulată Greșeala lui Darwin, subliniază că este foarte posibil ca structura internă a mânerului să fie un exemplu de carbonizare poroasă.

The Fuente Magna Bowl- vasul de la Magma Fuente

puz2Acesta este cel mai controversat artefact din America de Sud. Este un bol imens de rocă, similar cu cele utilizate pentru diverse ceremonii sau ritualuri în Antichitate, precum cele de libație sau botez.

Vasul a fost găsit în anul 1958 lângă lacul Titicaca din Bolivia și este gravat, potrivit heepochtimes.com, cu caractere antropomorfe și motive zoologice, caracteristice culturii locale. Mai mult, sunt prezente și două tipuri de scrieri, una aparținând alfabetulului vechi proto-sumerian și o limbă locală antică, Pukara, precursoare a civilizației Tiahuanaco.

The Hidden Character Stone

puz3Istoria se repetă?

Aceasta piatră este situată într-o zonă pitorească în satul Zhangbu, China. Sculptura, se pare că datează, de 270 de milioane de ani. Există diferite traduceri ale inscripției de pe piatră, care în esență înseamnă „Partidul Comunist din China”.

The Antikythera Mechanism – Mecanismul de la Antikythera

puz4Iată cel mai vechi computer mecanic, construit de grecii antici, acum mai bine de 2000 de ani pentru a calcula pozițiile astronomice. Acest mecanism spectaculos este mult mai avansat decât orice alt dispozitiv construit în anii care au urmat. Gradul de complexitate este asemănător cu mecanismele astronomice contruite în abia în secolul al XIV-lea.

Bizarul artefact a fost descoperit în largul coastelor Greciei, în anul 1901 și a fost datat, potrivit Science Alert, în jurul anului 150 î.Hr, când trigonometria grecească nu exista, ceea ce i-a făcut pe cerectători să creadă că mecanismul se bazează pe matematica babiloniană.

Cu toate acestea, New York Times, precizează că în anul 1970, arheologii au datat inscripțiile existente pe artefact în jurul anului 87 î.Hr.

Cercetările asupra artefactului încă sunt în defășurare, dar întrebarea care se pune este cum au reușit oamenii din acele timpuri să construiască un mecanism cu o precizie comparabilă cu a unui ceas elvețian din prezent?

Lake Winnipesaukee Mystery StonePiatra misterioasă din lacul Winnipesaukee

puz5Descoperită în 1872, de niște muncitori, în jurul lacului  Winnipesaukee, piatra este un mister neelucidat al istoriei. Oamenii de știință nu au reușit să descopere cărei civilizații aparține, nu știu ce vârstă, ce scop are sau care este originea misterioasei pietre cioplite în formă de ou.

Enigmaticul artefact are dimensiuni de 10 cm pe 6,5 cm, o gaură conică în centru și o serie se ornamente. În centru este sculptat  un chip de om și o varietate figuri și simboluri, printre care săgeți răsturnate, o lună și o spirală – pe o parte; un știulete de porumb și un cerc în interiorul căruia se află alte trei simboluri, pe altă parte, potrivit cbsnews.com.

The Voynich Manuscript – Manuscrisul lui Voynich

puz6Despre acest manuscris al cărui origini și limbă sunt complet necunoscute, se spune că este jurnalul unui locuitor de pe altă planetă… adevarat sau nu, se pare că cele 232 pe pagini ilustrate nu au putut fi decodate până în prezent. Textul este format din cifre și litere și nu prezintă corecturi, iar desenele sunt reprezentări ale unor plante, – neidentificate de oamenii de știință, animale, planete și siluete feminine.

Cu toate acestea, Live Science, informa că Stephen Bax, specialist în lingvistică, a reușit să descifreze 14 caractere din manuscris și poate citi o serie de cuvinte, printre care coriandru, spânz și ienupăr, așezate lângă pozele plantelor. De asemenea, se pare că acesta a identificat un cuvânt care se referă la constelația taurului, scris lângă o ilustrație a unui roi stelar – Pleiadele.

Rezultatele datării cu carbon activ, a demonstrat că lucrarea a fost scrisă în secolul al XV-lea și cercetătorii o plasează în Europa Centrală.

The Giant Dinosaur Eggs –  Ouă gigantice de dinozaur

puz7Potrivit Daily Mail, geologii din Rusia au descoperit mai mult de 40 de ouă de dinozaur cu dimensiuni ce variază între 25 de centimetri și 1 metru.

Se pare că aceste ouă de dinozaur fosilizate, descoperite în Rusia, datează de mai bine de 60 de milioane de ani.  Oamenii de știință sugerează că au aparținut unei reptile preistorice de mari dimensiuni, dar specia  care a pus ouăle rămâne încă un mister.

The Baghdad Batteries – Bateriile din Bagdad

puz8Aceste baterii, vechi de mai bine de 2000 de ani, au fost descoperite în anul 1938, în  Khujut Rabu, un sit arheologic de lângă Bagdad.

Arheologul Wilhelm Konig a descoperit un vas de lut înalt de 13 cm, în interiorul căruia se afla un cilindru de cupru în care este încapsulat un fir subțire de fier și un material asemănător asfaltului din ziele noastre – a cărui rol era de a fixa firul de fier în interiorul cilindrului. Replicile construite au demostrat că anticii acumulatori erau capabili să producă 2 volți de electricitate.

Și iarăsi, pe buzele tuturor apare întrebarea: cum oamenii din perioada sasanizilor aveau astfel de cunoștințe, când pila electrică a lui Alessando Volta a fost fost construită peste mai bine de o mie de ani?

The Piri Reis Map – Harta lui Piri Reis

puz9Piri Reis a fost un amiral și cartograf otoman, care în anul 1513 a elaborat o hartă a lumii pre-moderne. Această hartă a fost creată cu mult înainte tehnologiilor de vizionare aeriene. Din harta originală, realizată pe piele de gazelă, astăzi se mai păstrează doar o jumătate, pe care pot fi identificate, părți din coasta de vest a Africii, coasta de est a Americii de Sud, coasta de nord a Antarcticii.

The Stone Spheres of Costa Rica – Sferele de piatră din Costa Rica

puz10Există peste 300 de pietre artificiale perfect sculptate, descoperite în Delta Diquís și pe Isla del Cano, în Costa Rica. Deși există presupuneri conform cărora bilele din gabro – o rocă magmatică foarte dură, aparțin civilizației apuse Diquís, nu există nici un răspuns la întrebări precum de ce și când au fost plasate acolo sau cum și cu ce tehnologie au putut fi sculptate atât de precis.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.