Un nou film de Radu Jude

0
156
Radu JudeFilmul „Aferim” al regizorului Radu Jude va fi realizat parţial în Munţii Măcinului. Este o zonă care se potriveşte foarte bine perioadei anilor 1800, când se desfăşoară acţiunea filmului.

Povestea are loc în Valahia, în secolul al XIX-lea, mai exact în anul 1830. Este o perioadă când Princi­patele Române erau separate şi foarte puţin modernizate. Una dintre realităţile acelei perioade era sclavia romilor. Fil­marea se va realiza în zonele Culmea Pricopanului, Dealul cu Drum și Valea Fagilor.

„Este vorba de un proiect al regizorului Radu Jude, care a mai regizat şi filmele „Toate lumea din familia noastră”, sau scurt metrajul „O umbră de nor” care a fost prezentat la Cannes anul trecut şi a luat foarte multe premii. Regizorul este foarte interesat de relaţiile de familie, de relaţiile dintre oamenii normali. Este un scenariu care se întâmplă între un zapciu şi fiul său care pleacă, acum aproape 200 de ani, în căutarea unui rob rrom fugar.

Acţiunea în mare parte are loc în Câmpia Română, şi nu în Dobrogea, dar este inclus şi acest peisaj foarte bun pentru filmul nostru.

Protagoniştii filmului trebuie să treacă prin peisaje cât mai pustii şi printr-o natură care să aducă aminte de zone din 1830. Filmarea ar dura aici două zile. Ar însemna ca cei doi actori să treacă prin Munţii Măcinului cu doi cai pe un drum ce duce înapoi către conacul boieresc pe robul fugar. Filmul este o încercare de a filma pe peliculă un film alb negru, într-un stil oarecum asemănător cu western-urile. Regizorul Radu Jude ţine foarte mult ca acest peisaj să apară în film”, a povestit Ana Boariu. Ea este reprezentanta studioului de producţie HiFilm, unde se va realiza filmul.

În acelaşi timp, producătoarea Ana Solomon va realiza un site dedicat acestui film în care să prezinte pe lângă film şi locurile unde s-a filmat inclusiv Parcul Naţional Munţii Măcinului. Filmul este produs cu sprijinul Centrului Național al Cinema­tografiei și al Programului Media al Uniunii Europene.

Sursa: obiectivtulcea.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.