Un nou beneficiu al usturoiului

0
204

usturoiConsumul de usturoi – Combate cancerul pulmonar. Alicina din usturoi este un antioxidant puternic. Sulfura de dialil – Apără organismul de acțiunea unor antibiotice.

O nouă cercetare sugerează că indivizii care consumă usturoi crud de două ori pe săptămână îşi înjumătățesc riscul de a suferi de cancer de plămâni.

Usturoi în meniu – Scade riscul dezvoltării cancerului pulmonar

Cercetarea, realizată în China, a scos la iveală faptul că adulții care includ în dietă usturoiul crud au cu 44% mai puține riscuri de a suferi de acest tip de cancer.

Mai mult, s-a constatat că usturoiul are capacitatea de a reduce cu 30 de procente riscul de dezvoltare a acestui tip de cancer, chiar și în rândul indivizilor fumători (fumatul fiind principala cauză a cancerului de plămâni).

Studii anterioare au sugerat că usturoiul poate proteja plămânii împotriva mai multor tulburări. Mai mult, au existat dovezi științifice care au indicat că acest aliment reduce sau îndepărtează alte afecțiuni maligne precum cancerul de colon.

Reduce riscul de apariție a tumorilor intestinale

Un studiu realizat de oamenii de știință din cadrul Universității din Australia de Sud a sugerat că usturoiul ar putea reduce riscul de apariție a tumorilor intestinale cu aproximativ o treime.

În studiul realizat recent, oamenii de ştiință de la Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention au comparat 1.424 pacienți care sufereau de cancer pulmonar cu 4.500 de adulți clinic sănătoși. Fiecare participant a fost intervievat cu privire la dietă și stil de viață. Unele dintre întrebările din interviu au urmărit consumul de usturoi.

Citiți și „L’ aglio per i baci” – Usturoiul fără miros.

Rezultatele publicate online în Cancer Prevention Research au indicat că indivizii care consumau usturoi crud cel puțin de două ori pe săptămână aveau un risc mai mic de dezvoltare a cancerului pulmonar. Chiar dacă ei obișnuiau să fumeze.

Alicina din usturoi – Un puternic antioxidant

Oamenii de știință nu știu sigur dacă și usturoiul gătit are același efect precum cel crud. Însă, cercetări anterioare au indicat că ingredientul cheie pare a fi o substanță chimică din componența usturoiului, numită alicină.

Se presupune că aceasta are rolul de a reduce inflamațiile din organism. Ea acționează ca un antioxidant și reduce problemele produse de radicalii liberi. În plus, există nenumărate studii care au constatat că usturoiul are efect de reducere a efectelor răcelii și ale malariei.

O altă substanță chimică din usturoi este mult mai eficientă în combaterea toxiiinfecțiilor alimentare decât două dintre cele mai utilizate antibiotice, arată un studiu recent.

Sulfura de dialil – Apără organismul de acțiunea unor antibiotice

Substanța, numită și sulfură de dialil, poate distruge stratul mucos protector secretat de anumite bacterii și care le apără de acțiunea unor antibiotice.

Citiți și Usturoiul – Un aliat al inimii.

În comparație cu două antibiotice mult uzitate – eritromicină și ciprofloxacin – sulfura de dialil este mai puternică. Ea acționează într-un timp mult mai scurt decât aceste antibiotice.

Rezultatele au fost obținute de cercetătorii de la Washington State University. Aceștia au testat acțiunea substanței extrase din usturoi asupra bacteriilor din genul Campylobacter. Sunt bacterii care determină cele mai multe cazuri de toxiinfecții alimentare în SUA, Marea Britanie și, foarte probabil, în multe alte țări ale lumii. Cauza o reprezintă consumul de alimente contaminate, în special carne de pui crudă sau insuficient gătită.

În afară de toxiinfecții alimentare manifestate prin dureri abdominale, diaree și febră, bacteriile Campylobacter se află la originea a aproximativ o treime dintre cazurile de sindrom Guillain-Barré. Este o maladie rară și severă, care poate duce la paralizii.

Sursa info: descopera.ro

Citiți și Diabetul zaharat – Ce plante ne ajută să-l ținem în frâu și să-l vindecăm (1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.