Un meteorit a trecut, noaptea trecută, deasupra României

0
240

meteoritUn meteorit a trecut, în noaptea de marţi spre miercuri, pe deasupra României, fiind văzut de locuitorii din mai multe judeţe.

Momentul a fost filmat de o cameră de supraveghere din zona comunei Obrejiţa (jud. Vrancea), însă meteoritul a fost observat şi în Buzău sau Mureş.

”A fost o lumină alarmant de puternică, de zece ori mai puternică decât farurile de maşină”, scrie un utilizator pe forumul chanon.ro.

Mai multe persoane au relatat și un zgomot foarte puternic care a acompaniat luminile roșii și galbene și, potrivit adevarul.ro, mai multe persoane au sunat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău.

”S-a observat de către angajaţii dispeceratului ISU o lumină puternică roşie-gălbuie pe cer, urmată la 5 minute de un zgomot puternic. La puţin timp după ora 3, au fost recepţionate patru apeluri din localităţile Pârscov, Râmnicelu, Cernăteşti şi Beceni, care relatau acelaşi lucru. S-a luat legătura cu ROMATSA de la care am aflat că nu au fost înregistrate date despre acest fenomen şi nici zboruri, la acea oră”, a declarat  plt. Vasile Prahoveanu, de la ISU Buzău.

Un comentator susține că lumina a fost vizibilă chiar și în județul Ilfov, dar că în acea zonă nu s-a auzit nimic. ”Locuiesc în Bragadiru (Ilfov) și întâmplător m-am trezit în jurul orei 03.00. Astfel am văzut lumina care s-a produs la câteva minute după ora 03.00 (în două trepte de intensitate, aproximativ 2-3 secunde). Am localizat-o cumva în partea de Nord a cerului nopții. Nu a fost urmată de nici un fel de zgomot, chiar am fost foarte atent la acest detaliu și nu am auzit absolut nimic”, a explicat persoana respectivă.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here