Un manuscris al scriitoarei Margaret Atwood va fi ţinut secret timp de 100 de ani

0
150

margaret-atwoodScriitoarea canadiană Margaret Atwood, laureată a premiului Man Booker, a depus un manuscris care va fi ţinut secret timp de 100 de ani, în cadrul unui proiect de artă calificat de autoare drept „optimist”. Manuscrisele vor fi păstrate sub sigiliu la Biblioteca Deichmanske din Oslo până 2114.

Manuscrisul oferit de Atwood proiectului Future Library, iniţiativă în cadrul căreia sunt adunate scrieri originale de la scriitori populari pentru a le face publice peste 100 de ani, nu va fi disponibil până în 2114, relatează Agerpres.

El face apel la acea parte din noi care, atunci când eram copii, a îngropat lucruri pe ici şi colo, brelocuri mici, cutii mici, în speranţa că vor fi descoperite mai târziu, a declarat Atwood într-o înregistrare video postată de proiect. Atwood, 75 de ani, a adăugat că este foarte optimist să faci un proiect care presupune că vor mai exista oameni peste 100 de ani, că acei oameni vor continua să citească… şi că noi vom mai putea comunica peste ani, a adăugat ea.

Iniţiatoarea proiectului, actriţa scoţiană Katie Paterson, a plantat 1.000 de puieţi într-o pădure din apropierea capitalei norvegiene, care vor fi folosiţi pentru hârtia necesară imprimării cărţilor în 2114.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.