Un clujean a inventat ambalajul antimicrobian

0
115

Dan Vodnar, un tânăr cercetător clujean, a inventat un ambalaj antimicrobian, produs din extracte din carapacea melcilor, alge și alte ingrediente naturale.

melcDatorită invenției sale, Vodnar a câștigat premiul „Danubius Young Scientist Award 2014”, acordat începând din 2011, de către Ministerul Federal Austriac pentru Știință și Cercetare (BMWF), în colaborare cu Institutul regiunii danubiene și a Europei Centrale.

Cercetător la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USMAV) din Cluj, Vodnar se ocupă de mai mulți ani de studierea și obținerea de polimeri din substanțe naturale.

Ambalajul antimicrobian inventat de tânărul cercetător clujean este  format din polimeri naturali extrași din carapacea melcilor și din alge și are înglobat în el biomolecule din ceai verde, busuioc, mentă sau alte feluri de plante.

Totodată, Vodnar a inventat și etichete antimicrobiene pentru fructe și legume, care poti fi lipite ca niște abțibilduri iar atunci când produsul se introduce sub jetul de apă, se dezintegrează și îl curăță, potrivit agerpres.ro.

Chiar dacă invenția sa este una revoluționară, până acum, s-au arătat interesate să producă ambalajul antimicrobian doar două-trei firme, dintre care una din SUA și una din Germania.

Și asta pentru că decizia de a investi în acest tip de ambalaj natural reprezintă un proces îndelungat, deoarece ar fi necesară modificarea liniilor de producție.

“Eu mă ocup de cercetare, nu am timp și nici nu mă pricep să merg să stau de vorbă cu producători sau cu persoane care se ocupă de supermarketuri. Dacă ar fi cineva care să se ocupe de zona aceasta de marketing ar fi mult mai bine”, a precizat Vodnar, citat de agerpres.ro.

Sursa: monitorulcj.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.