Uleiul și efectee sale pentru o piele frumoasă

0
402

Introducere

Uleiul de cimbru la ulei de arbore de ceai,  lumea  naturală este plină de remedii eficiente şi blânde. El combate afecţiuni ale pielii, precum mătreaţă, acnee, arsuri solare şi multe altele. Mai jos puteți urmări cinci remedii din plante pentru probleme legate de piele. Totodată, ele vă ajută să vă păstraţi cel mai mare organ sănătos şi frumos. Toate sunt recomandate de Mother Nature Network.

Cimbru

Societatea de Microbiologie Generală din Marea Britanie a testat eficienţa tincturilor de  cimbru, gălbenele şi smirnă împotriva Propionibacterium acnes, bacteria responsabilă de acnee. Toate tincturile s-au dovedit a fi eficiente împotriva acneei şi au ajutat la obţinerea unui ten fără cusur. Însă, uleiul din cimbrul de câmp s-a detaşat, fiind un tratament mult mai eficient împotriva acneei şi apariţiei coşurilor. Cercetătorii au constatat că tinctura de cimbru este o opţiune mult mai bună decât cremele şi loţiune farmaceutice standard, pe bază de  peroxid de benzoil.

1

Ulei din arborele de ceai

Un tratament eficient şi natural împotriva mătreţei este uleiul de arbore de ceai. Un studiu realizat pe un eşantion de 126 de persoane, realizat de o echipă de cercetătorii de la Royal Prince Alfred Hospital din Sydney a relevat că 41% dintre persoanele care au utilizat şampon cu o concentraţie de 5% ulei esenţial din arbore de ceai au remarcat o ameliorare a sănătăţii sclapului, reducerea mătreţii şi creşterea rezistenţei firului de păr.

2

Aloe Vera

În cadrul unui studiu la care au participat 27 de pacienţi, cercetători din Thailanda au descoperit că aloe vera a fost mai eficace în tratarea arsurilor parţiale superficiale decât compresele cu tifon şi vaselina. Timpul mediu de vindecare pentru cei trataţi cu aloe vera a fost de 11,89 zile, în timp ce pacienţii trataţi cu vaselină au avut un timp de vindecare de 18,19 zile.

3

Uleiul de coriandru

Uşor de recunoscut prin mirosul lui deosebit, uleiul de coriandru, poate fi folosit  ca potențial agent antimicrobian. Un studiu german a demonstrat că utilizarea unei loţiuni care avea în compoziţie 0,5% ulei de coriandru a redus semnificativ roşeaţa pielii indusă de  razele UV, având un uşor efect anti-inflamator.

4

Ceaiul alb

Pentru protecţia solară, specialiştii recomadă ceaiul alb. Un studiu din 2003 a constatat că ceaiul alb a amplificat funcţia imunitară a pielii şi a protejat celulele împotriva efectelor dăunătoare a soarelui. Specialiştii au aplicat o cremă cu extract de ceai alb pe spatele participanţilor. Au remarcat că acesta este o opţiune sănătoasă la cosmeticele pentru protecţie solară. De asemenea, garantează un bronz cu strălucire naturală.

5

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

Pentru mai multe informații despre produsele naturiste, click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here