Uleiul de Tămâie – utilizări medicinale impresionante

0
4536

uleiul de tămâieUleiul de tămâie are o istorie spectaculoasă în ceea ce priveşte utilizările sale spirituale şi medicinale. În urmă cu mii de ani au fost descoperite „urme” de ulei de tămâie în mormintele egiptenilor antici.

Folosită din cele mai vechi timpuri în practicile religioase creştine, tămâia a fost unul din darurile aduse de magi la naşterea lui Iisus în Betleem. Este o răşină recoltată din scoarţa arborelui de Boswellia. După ce s-a uscat, e distilată pentru a extrage uleiul.

Răşina extrasă era folosită încă din antichitate în ritualurile religioase pentru a aduce jertfă şi pentru alungarea spiritelor rele. Provine din India/Somalia iar în ultimii ani, au fost realizate multe studii asupra proprietăţilor medicinale ale tămâiei. Conţine compuşi puternici iar mirosul stimulează acea parte a creierului care controlează emoţiile, sentimentele şi calmează mintea.

Uleiul de tămâie se poate cumpăra de la magazinele naturiste având proprietăţi antibacteriene, antidepresive, antiseptice şi sedative. A fost folosit de secole pentru tratarea de diverse afecţiuni: stres, astm, infecţii, răceli şi ulcer stomacal. Uleiul de tămâie conţine antioxidanţi care reduc riscul de boli fiind o armă puternică împotriva cancerului.

Beneficiile uleiului de tămâie

Hidratează şi calmează în totalitate tenul uscat şi acoperă cicatricile sau petele specifice vârstei. Este un remediu excepţional pentru tenul matur, prevenind apariţia ridurilor de expresie şi a îmbătrânirii premature a pielii.

Folosirea în cosmetică a uleiului de tămâie

Uleiul de tămâie este un ingredient deosebit ce stă la baza a mai multor produse cosmetice: creme uşoare şi delicate pentru tenul matur, creme şi loţiuni pentru îngrijirea tenului uscat. Este folosit la pregătirea produselor pentru tenul acneic şi a unguentelor pentru estomparea cicatricilor.

Utilizări medicinale

Stres – se adaugă câteva picături într-un ulei vegetal (migdale, măsline), în apa de baie şi se inhalează.

Tulburări emoţionale – se adaugă câteva picături de ulei într-o cremă de corp, apoi îţi masezi mâinile, încheieturile sau tâmplele. De asemenea se recomandă masajul  sau inhalaţiile.

Imunitate scăzută – se masează tălpile zilnic cu câteva picături de ulei de tămâie.

Memorie şi atenţie – se aplică pe gât sau pe tălpi, se pun câteva picături în palme şi se inhalează profund.

Acnee, alergii ale pieli – se aplică câteva picături pe locul afectat.

Circulaţie deficitară – masaj complet al corpului sau se pun câteva picături în apă.

Mădălina  M.

Citiți și alte articole de la rubrica Sănătate.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here