Trucuri de frumusețe cu ulei de cocos

0
512
Specialiștii în frumusețe ne sfătuiesc să înlocuim produsele de larg consum existente de pe piața cosmeticelor cu produse cât mai naturale. Pe lângă faptul că acestea sunt cunoscute pentru beneficiile lor lor asupra pielii și tenului, ele nu conțin conservanți, parabeni, lauril sulfat de sodiu (prezent în majoritatea cosmeticelor) și alte substanțe chimice.
Uleiul de nuca de cocosCunoaștem trucuri de frumusețe și sfaturi practice de pe vremea bunicii, cu ingrediente simple ca miere, lapte, oțet sau mălai. Mai nou am început să ne îndreptăm atenția către uleiuri.

Unul dintre produsele de frumusețe naturale, recomandat de editorii de beauty este uleiul de nuca de cocos extravirgin. De la balsam de buze, până la demachiant de ochi, acest ingredient natural are o gamă largă de proprietăți benefice asupra sănătății și frumuseții, conform everydayhealth.com/.

Rehidratearea pielii uscate

 Un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Dermatologie, din 2013 a constatat că uleiul de nuca de cocos extravirgin poate îmbunătăți bariera naturală de apărare a pielii la pacienții cu dermatită atopică.

Vivian Villamizar, manager al centrului spa al Hotelului James Royal Palm, recomandă o mască din trei linguri de fulgi de ovăz și unt de cocos. Amestecul se încălzește până se transformă într-o pastă. Se aplică pe față timp de 10-20 de minute. „Ingredientele active din ovăz și uleiul de nuca de cocos ajută la restabilirea nivelului pH-ului pielii, lăsând pielea neteda mătăsoasă”, a confirmat aceasta.

Uleiul de nuca de cocos este un bun remediu pentru păr

Un studiu din 2003 publicat în Jurnalul Știința Cosmeticii a aratat ca uleiul de nuca de cocos este capabil să pătrundă în interiorul firului de păr, datorită structurii sale de acid gras. Specialiștii recomandă să aplicăm o cantitate foarte mică de ulei de cocos pe lungimea firului de păr, evitând rădăcinile, înainte de culcare. În dimineața următoare, se spală părul, în mod obișnuit cu șampon și balsam. Uleiul de cocos întărește și oferă strălucire firului de păr.

De asemena poate fi utilizat pentru a elimina electrizarea părului și a „potoli” firele rebele.

Îmbunătățește sănătatea orală

Oil pulling – este o tehnică inspirată din medicina antică ayurvedică. Aceasta constă în clătirea gurii, în fiecare zi, cu ulei, în vederea curățării dinților și gingiilor. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Ayurveda și Medicină Integrativă, acest obicei are o serie de beneficii asupra sănătății. Este bun inclusiv pentru prevenirea cariilor dentare, reducerea sângerării gingivale și hidratarea buzelor crăpate.

Folosiți o cantitate de 1-2 lingurițe de ulei de cocos și clătiți-vă cavitatea bucală, aruncați uleiul, clătiți gura cu apă călduță  și  efectuați periajul dentar în mod obișnuit. Puteți înlocui uleiul de nuca de cocos cu ulei de susan sau de măsline. Pentru ca tehnica să aibă efect specialiștii recomandă ca uleiul să fie ținut în gură  timp de 20 de minute. Este, de asemenea, contraindicată înghițirea uleiului. Acesta este încărcat cu bacterii și toxine.

Menținerea sănătății și frumuseții picioarelor

Uleiul de nuca de cocos este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice; este ingredientul perfect pentru a preveni infecțiile unghiilor și micozele care afectează mâinile și picioarele.

Încercați următorul tratament: se amestecă ulei de cocos, cu două linguri de miere și o lingură de zahăr brun. Acest amestec poate fi folosit ca un exfoliant natural pentru pielea îngroșată a călcâielor.

Demachiant de ochi

Uleiul de nuca de cocos poate revoluționa complet rutina de demachiere. Puneți câteva picături de ulei de nuca de cocos pe o dischetă demachiantă și ștergeți cu mișcări blânde fața. La sfârșit clătiți fața cu apă. Nu numai că va elimina produsele de machiaj și impuritățile, dar va oferi și luminozitate tenului.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here