Uleiul de avocado

0
224

Copacul de avocado este originar din regiunile tropicale şi subtro­picale ale Americii. A fost descoperit de spanioli în secolul al XV-lea şi apoi a fost adus în Europa. Ulterior, ei au produs ulei de avocado, cunoscut pentru calitatile benefice pe care le detine.

Uleiul de avocado adevărat este mai rar.

Acest ulei minunat, de culoare verde închis, este obţinut prin presare la rece din pulpă de avocado proaspăt. Uleiul de avocado adevărat este mai rar şi, de aceea, de obicei, uleiul rafinat care se gă­seşte în comerţ are culoarea galben pal.

Totuşi, cel care trebuie folo­sit este uleiul presat la rece, nerafinat. Dacă uleiul este uşor tulbure, dacă sunt prezente depuneri şi are o culoare verde, atunci aceasta indică faptul că nu a fost trecut printr-un proces intens de rafinare. Avocado este folosit în multe produse cosmetice, cum ar fi rujurile, cremele, loţiunile şi şampoanele. Un fruct de avocado poate fi zdro­bit şi aplicat pe piele pentru a preveni deshidratarea după o vacanţă la soare, deşi poate fi aplicat şi uleiul de avocado care este mult mai puţin impur.

De asemenea, are o aromă distinctă, similară cu fructul matur. Uleiul de avocado este bogat în lecitină, vitaminele A, B şi D, mi­nerale, precum şi acizi graşi saturaţi şi nesaturaţi. Rezistă timp îndelungat.

Întrebuinţări:

este absorbit de piele mult mai uşor decât alte uleiuri;

catifelează toate tipurile de piele;

benefic pentru pielea uscată, deshidratată, deoarece este un ulei foarte penetrant;

calmează arsurile pielii;

previne îmbătrânirea prematură a pielii;

ajută la refacerea pielii;

stimulează circulaţia slabă;

menţine supleţea şi elasticitatea pielii;

oferă protecţie împotriva soarelui şi uneori este combinat cu uleiul de susan în acest scop.

Uleiul de avocado este, de obicei, adăugat unui amestec într-o soluţie diluată, până la 10%.

Precauţii speciale:

Este un ulei sănătos, care nu provoacă sensibilizare, dar nu-l fo­losiţi dacă este fără culoare, rafinat, pal.

Ulei de cocos

Se spune că arborele este originar din regiunea Oceanului Indian. Cocotierul creşte acum în multe zone tropicale, datorită im­portanţei sale comerciale. Ca o curiozitate, „cocos” înseamnă în limba portugheză „maimuţă”, deoarece nuca seamănă cu faţa acestui animal.

Uleiul de cocos este de obicei extras cu ajutorul solvenţilor şi este compus în primul rând din acizi graşi saturaţi. Uleiul de cocos este folosit în mare măsură deoarece se spune că acesta îţi menţine mintea relaxată. Este unul dintre cele mai populare uleiuri întrebuinţate în masajul capilar. Dato­rită proprietăţilor sale, multe formule de săpun şi de balsamuri de păr conţin ulei de cocos. Uleiul de cocos nu este folosit foarte frec­vent în tratamentele aromaterapeutice – este o opţiune populară pentru tratamentele masajului capilar.

Întrebuinţări:

benefic pentru pielea uscată şi crăpată;

excelent pentru părul uscat, fragil sau tratat chimic.

Precauţii speciale:

Trebuie să aveţi grijă cu pielea hipersensibilă, deoarece, uneori, au fost semnalate cazuri de urticarie.

”Aromoterapia”, Denise Whichello Brown

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here