Tutunul – Distrugătorul vitaminelor din corp

0
173

TutunulFumatul provoacă o serie de carenţe vitaminice, reducând conţinutul de vitamine C, E şi A din organism. Alături de alcool şi droguri, tutunul este un mare hoţ de vitamine din corp.

Se ştie că orice persoană are nevoie de un anumit plafon vitaminic în funcţie de vârstă, particularităţile corpului şi anumiţi factori externi.

La consumul a 20 de ţigări pe zi se reduce rezerva vitaminică din sânge cu 30%. Tutunul slăbeşte sistemul imunitar şi dă posibilitatea apariţiei infecţiilor şi a cancerului.
Fiecare ţigară fumată distruge 25-100 mg vitamină C, atât cât se găseşte într-o portocală. Amploarea procesului poate fi înţeleasă dacă se fac calcule pentru 20 ţigări consumate zilnic, necesitând circa 20 portocale. Efectul distrugător este mult mai mare la marii consumatori de alcool pentru ca ficatul lor să poată produce alcool-dehidrogenaza, enzima necesară metabolizării alcoolului. În mod deosebit, nitrozaminele şi monoxidul de carbon din tutun şi din aer sunt puternice distrugătoare al vitaminelor C şi E, ceea ce impune ca locuitorii fumători din marile oraşe, intens poluate, să apeleze frecvent la suplimente vitaminice.

Vitamina C acţionează împreună cu vitamina E ca antioxidante naturale, cu rol de protecţie contra cancerelor. Vitamina E, un alt antioxidant puternic, este capabilă să neutralizeze radicalii liberi, generatori de cancer şi de îmbătrânire precoce. De asemenea, protejează ţesuturile pulmonare şi membranele alveolare contra radicalilor liberi eliberaţi de fumul de tutun.
Iată motivele pentru care fumătorii au nevoie acută de vitamine pentru e evita unele boli cronice. Necesarul zilnic de vitamina C este de 250 mg. Prin consumul zilnic de fructe şi legume, organismul va căpăta sănătate, vitalitate, putere şi tinereţe.

„Remedii naturale”, Phylis Austin, Agatha Thrash, Calvin Thrash

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here