Turnul Eiffel devine Eco. Celebrul monument este dotat cu două turbine eoliene

e1Turnul Eiffel a fost dotat recent cu două turbine eoliene, semn al angajamentului monumentului emblematic al Parisului în favoarea dezvoltării durabile, a anunţat societatea SETE, care exploatează echipamentele.

Turbinele Eolienele au fost instalate la etajul al doilea, la 127 metri de sol, având 7 metri înălţime şi 3 metri anvergură. Cele două echipamente au o capacitate de producţie de 10.000 kwh pe an, care acoperă necesarul de energie pentru magazinul de la primul etaj, relatează AFP, citat de Agerpres.

Iniţiativa se adaugă altora adoptate de cel mai vizitat monument din lume în materie de ecologie: iluminatul în întregime de tip LED, panouri solare pe unul din pavilioane, recuperarea apelor pluviale…’pentru a alimenta monumentul cu energie 100% regenerabilă’, adaugă SETE.

Consumul electric anual al turnului este de 6,7 GWh, asemănător celui al unei comunităţi de circa 3.000 de locuitori. Turnul Eiffel a avut 7.097.302 vizitatori în 2014, încheie AFP.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here